Loading...
Rady a tipy • Jídlo a ubytování
- základem řecké kuchyně je olivový olej, rajčata, artyčoky, cukety, cibule, česnek, olivy, ovčí a kozí sýr, grilované skopové (arni), jehněčí a drůbeží maso a samozřejmě čerstvé ryby (psari), převládají různé saláty a luštěniny, oblíbená je listová zelenina, která bývá krátce povařená a politá dresinkem, k typickým jídlům patří gyros, tzatziki a vynikající jogurt, výborné jsou I jejich moučníky, pečivo, slané koláče zlískového těsta plněné sýrem či špenátem ap., velmi oblíbené je sušené ovoce a oříšky, před jídlem se většinou podává aperitiv, např. ouzo, což je anýzovka, kterou si dle vlastní úvahy smícháte s vodou, zajímavým jídlem je skordalia, bramborové pyré s olejem a větším množstvím česneku
- ubytovat se můžete v hotelech různých kategorií, hostelech, apartmánech, bungalovech, kempech nebo rodinných penzionech