Loading...
Rady a tipy • Jídlo a ubytování
Ahoj -dejte si místní specialitu:
Tomu, kdo navštíví Třeboň doporučuji návštěvu občerstvení "Na Pergole", kterou najdete jen pár kilometrů od centra -po modré na Novou Hlínu. Útulné posezení mezi rybníky s tanečním parketem nad hladinou. Vůně opečené klobásky Vás nekompromisně sundá z kola. Dívám se hladově na slečnu, která mašlovačkou hladí tu nádheru na roštu. Dávám se s ní do řeči a vyzvídám původ jihočeské gurmánské pochoutky. Představuji si, že řekne: tuty klobásy máme od místního nejlepšího soukromého uzenáře pana .........., který nám dodává i další pamlsky jako je tlačenka, párky, uzené ....atd. Klobásy jsou opravdu vyrobené z kvalitního čerstvého masa a dopručuji ji ochutnat.
Na moji otázku v čem je jihočeská klobása tak speciální zaznělo:to je obyčejný párek z Makra. Tak to je kouzlo - párek z Makra 40 korun?!
Ale za místní specialitu jihočeskou klobásu -to je jiná - sraz Na Pergole
stejki