Loading...

Jihotyrolští farmáři se pustili do vaření piva!

Rady a tipy Jídlo a ubytování

Jedna z jihotyrolskýh farem obdržela pro své pivo Pečeť kvality Roter Hahn. Jedná se o farmu Guggenbergerhof v Jenesienu. Místní farmář Matthias zde vaří šest různých druhů piva, které prodává pod názvy Kellerbier a Kellerpils. Použité suroviny pěstuje sám se svojí rodinou. Je tedy nejen zemědělcem, ale také sládkem. Při výrobě piva se striktně vyhýbá umělým přísadám.  

Produkty, jež jsou prezentovány pod značkou Roter Hahn, musí splňovat celou řadu kritérii. Základní podmínkou je, že nejméně 75 % použitých surovin musí pocházet z vlastního hospodářství. Zbývajících 25 % může být z jiné farmy, ovšem také z Jižního TyrolskaZpracování musí probíhat přímo na farmě. Každý výrobek prochází slepou degustací místních odborníků, kteří zhodnotí, zda je možné mu udělit pečeť kvality Roter Hahn. Tato náročná kritéria nyní splňuje 85 jihotyrolských farem, jejichž výrobky najdeme v novém katalogu „Kvalitní produkty od farmáře“. 

Katalog je dostupný 
online, případně si jej mohou zájemci stáhnout ze stránek Roter Hahn či objednat vytištěný. Potravinářské výrobky jsou rozděleny do 18 kategorií: čerstvé, nakládané isušené ovoce a zelenina, houby a bylinky, ovocné šťávy a sirupy, ovocné pomazánky, omáčky a vejce z volného chovuNajdeme zde také samostatné kategorie, které zahrnují nabídku vín, moštů, piva arůzných destilátů. Mezi nejoblíbenější patří oblast věnovaná sýrům a mléčným výrobkům, čerstvému masu, slanině a uzeninám. Opominout nelze ani prostor věnovaný tolik ceněnému jihotyrolskému medu a domácímu pečivu, obilovinám atěstovinám. 

Poslední aktualizace: 12.10.2021
Jihotyrolští farmáři se pustili do vaření piva! na mapě
Autor: Radka_LK
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu