Loading...
Rady a tipy • Jídlo a ubytování
Tyto restaurace jsou sice finančně celkem náročné, ale nabízí Vám zaručeně čerstvé ryby, Můžete ochutnat rybí polévku (kakaví), polévka z mořských ráčků (garída) nebo z větších garnátů (karavída). Velikost ryb hlavního chodu je různá. Od drobných šprotů (maríthes) a korušky (atherína) až po větší ryby synagrída, mečouna (xifías) nebo kanice (rofís). Ze středně velkých ryb nabízejí parmici nachovou (barbúni) a několik druhů cejnů (tsipúra, fagrí, sargós...). Často obvyklými rybami je treska (bakaliáros) a druh žraloka galios. Přímo lahůdkami jsou grilované chobotnice (ktapódi) a sepie (supiá) a prosmažené olihně (kalamarákia). Na ostrovech najdete v nabídce humra (astakós), obvykle vařeného, ale někdy připravovaného se špagetami. V horách je nejlepší rybou grilovaný pstruh (péstrofa).