Loading...

Skvělá svačina

Rady a tipy Jídlo a ubytování

Vzniklo to vlastně jako z nouze ctnost, ale hodně dobrých nápadů vzniklo náhodou, ne ?

V sobotu jsme měli akci a v pátek večer, když jsem se balil, zjistil jsem s hrůzou, že nemám obvyklé buřtíky na opečení k svačině. Co teď ?

Vzal jsem dva krajíce chleba, lehce mázl máslem, mezi ně dal plátek šunky, sýra, trochu kečupu, kolečko cibule a nějaké koření na ovonění. Pečlivě jsem to zabalil do alobalu a jelo se. Po první zkušenosti, kdy byl chléb zvenku malinko uhelnatý, došlo mě, že se nemá mazat zevnitř, ale zvenčí ! Aspoň hrany, které jsou hodně exponované.

Ještě několik detailů – dbejte na to, aby alobalu byly dvě vrstvy ze všech stran

- pozor, ať se alobal neprotrhne

- je dobré opékat v popelu a pečlivě a pravidelně obracet

- doporučuji používat chléb už starší, čerstvý se rozpadá

Nápad se v naší partě rychle ujal a tento typ svačiny je hojně používaný. Já ho nazývám zapékací sendvič, ale rozšířený je i název aluchleba.

Tak dobrou chuť !

Poslední aktualizace: 16.3.2010
Skvělá svačina na mapě
Autor: jirka180
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu