Loading...
Rady a tipy • Jídlo a ubytování
Vzniklo to vlastně jako z nouze ctnost, ale hodně dobrých nápadů vzniklo náhodou, ne ?
V sobotu jsme měli akci a v pátek večer, když jsem se balil, zjistil jsem s hrůzou, že nemám obvyklé buřtíky na opečení k svačině. Co teď ?
Vzal jsem dva krajíce chleba, lehce mázl máslem, mezi ně dal plátek šunky, sýra, trochu kečupu, kolečko cibule a nějaké koření na ovonění. Pečlivě jsem to zabalil do alobalu a jelo se. Po první zkušenosti, kdy byl chléb zvenku malinko uhelnatý, došlo mě, že se nemá mazat zevnitř, ale zvenčí ! Aspoň hrany, které jsou hodně exponované.
Ještě několik detailů – dbejte na to, aby alobalu byly dvě vrstvy ze všech stran
- pozor, ať se alobal neprotrhne
- je dobré opékat v popelu a pečlivě a pravidelně obracet
- doporučuji používat chléb už starší, čerstvý se rozpadá
Nápad se v naší partě rychle ujal a tento typ svačiny je hojně používaný. Já ho nazývám zapékací sendvič, ale rozšířený je i název aluchleba.
Tak dobrou chuť !