Loading...

Sladké dobroty z Jihotyrolských farem Roter Hahn

Rady a tipy Jídlo a ubytování

3. července 2023: Aktivní dovolená na kole, pěší putování po horách a okouzlující přírodě Jižního Tyrolska - to vše můžete doplnit ochutnávkou vynikající jihotyroslké kuchyně v místních šencích a rodinných restauracích na farmách Roter Hahn. 

Máte-li chuť na sladké, určitě ochutnejte vynikající místní dezerty: ty nejoblíbenější bývají ty, které jsou doplněné o čerstvé ovoce. Doporučíme vám skvělé  jablečné tiramisu. A aby jste ho mohli vyzkoušet i doma, připisujeme recept, podle kterého tiramisu připravuje hospodyně Waltraud Ladurner Pixner ze statku Gasserhof v obci Kuens. Na stránkách www.roterhahn.cz je uveden originální recept a pro vás jsme ho uvedli i sem: 

Potřebovat budete: 3 vejce, 120 g cukru, 120 g mouky, špetka soli, 125 g mascarpone, 125 g bílého jogurtu, 30 g cukru, 100 ml smetany na šlehání, 2 lžíce vaječného likéru, 2 jablka, 200 ml jablečné šťávy, 15 g cukru, 2 lžíce citronové šťávy a 1 lžíce meruňkového likéru.

 Postup k piškotovému základu: Vejce, cukr a špetku soli vyšlehejte do pěny a opatrně přidávejte mouku. Hotové těsto vložte na plech a pečte 7 minut při 180°C. Mezitím si oloupejte jablka a nakrájejte je na kostičky, které následně poduste s jablečnou šťávou tak dlouho, dokud nezměknou. Po změknutí dochuťte cukrem, citronovou šťávou a meruňkovým likérem. Příprava krému: Mascarpone, bílý jogurt a cukr dobře promíchejte do konzistence hladkého krému. Zvlášť si vyšlehejte šlehačku do tuhého sněhu a přidejte vaječný likér. Tento vzniklý sníh s likérem opatrně zapracujte do již připraveného krému. Nakonec všechny ingredience naskládáme do sklenic. Z připraveného piškotového základu vykrájejte kolečka a do připravených sklenic ukládejte do vrstev střídavě kolečka piškotového základu, kostky jablek a krém.

Tip na konec: Nejvhodnějším nástrojem k vykrajování koleček z piškotu je stejná velikost sklenice, kterou následně použijete pro naplnění dezertu.

Držíme vám pěsti, ať se vám jablečné tiramisu povede a vy si na něm pochutnáte! 

Značku kvality Roter Hahn (Červený kohout) představilo v roce 1998 Sdružení zemědělců Jižního Tyrolska. Propojuje farmy, které nabízejí turistům možnost strávit aktivní dovolenou v malebném prostředí Jižního Tyrolska, slunném regionu v italských Alpách. V nabídce je nyní více než 1 600 farem specializovaných na chov dobytka, pěstování vína a ovoce.
Hosté se mohou celoročně ubytovat na farmách v apartmánech či samostatných pokojích, které jsou proslulé svou útulnou čistotou a příjemnou atmosférou. Farmy jsou známé vynikající domácí gastronomií, výjimečnou pohostinností a vzornou péčí o hosty. Nabízejí mnoho příležitostí pro strávení aktivní dovolené.
Návštěvníci se mohou zblízka seznámit se životem na jihotyrolské farmě a ochutnat vynikající domácí speciality - čerstvé mléko, sýry, džusy, chléb a mnoho dalších pochoutek. Farmy jsou skvělým výchozím bodem pro poznávání okolí a nabízejí nespočet možností trávení volného času. Hosté si mohou vybrat od turistiky přes silniční i horskou cyklistiku až po sjezdové a běžecké lyžování a další outdoorové sporty.
Kromě ubytování na farmách provozuje sdružení Roter Hahn rodinné restaurace umístěné přímo na statcích, udržuje tradici řemesel a provozuje také prodejny místních potravinářských specialit. Další informace o farmách Roter Hahn najdete zde: http://www.roterhahn.cz/cz/. Katalog, ve které jsou představeny možnosti ubytování na farmách v Jižním Tyrolsku, si můžete objednat zde. Na stejném místě v něm můžete online listovat, případně je možné ho stáhnout ve formátu pdf ze stránek www.roterhahn.cz 

 

Poslední aktualizace: 1.8.2023
Sladké dobroty z Jihotyrolských farem Roter Hahn na mapě
Autor: Radka_LK
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu