Loading...

speciality Bretaně

Rady a tipy Jídlo a ubytování

Bretaň vyniká výbornými mořskými pokrmy, podávanými bez přílohy na ledové drti a mořských bylinách jako plateau de fruits de mer. Najdete tam ústřice (huíntres), různé druhy mlžů (palourdes, praires), slávky (moules), mušle (coquilles Saint-Jacques), šťavnaté garnáty (langoustines), šneci (bigorneaux), velké sumovky (bulots) a tuhé perlorodky (ormeaux).

Puristé často dávájí přednost humrovi (homard), připravenému jednoduše v páře nebo na grilu, aby se plně zachovala původní chuť. Humr á l´americaine plave ve vývaru z mořských korýšů, dochuceném rajčaty, koňakem, smetanou a bylinkami.

Bretaň je známá rovněž svými výtečnými palačinkami - crépes (sladké) a galettes (většinou pikantní). Obojí druhy se obvykle podávají s typickým moštem (cidre) než s vínem.

Poslední aktualizace: 17.10.2009
speciality Bretaně na mapě
Autor: ivca11
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu