Loading...

speciality Normandie

Rady a tipy Jídlo a ubytování

Kulinářské umění v Normandii plně využívá své výkonné mléčné farmy. Za přepychovými specialitami jako je omelette de la mére Poulard (kterou dostanete na Mont.Saint-Michel) , se skrývá smetana a máslo.

Vynikajícím doplňkem k horkému jablečnému koláči je bohatá, lehce nakyslá čerstvá smetana (créme fraíche).

Místní jablka se uplatňují k flambované koroptvi (perdreau flambé aux reinettes) a ke kuřeti s omáčkou z jablečné pálenky (poulet au Calvados).

Hlavní město Normandie je známé svým caneton á la rouennaise, kachňátkem s neobvykle tmavočerným masem s kořeněnou omáčkou z červeného vína, zahuštěnou rozsekanými kachními játry.

Kromě známého sýra Camembert zkuste určitě také ostřejší Livarot a hranatý, pikantní Pont-L´Evéque.

Poslední aktualizace: 17.10.2009
speciality Normandie na mapě
Autor: ivca11
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu