Loading...
Rady a tipy • Jídlo a ubytování
Kulinářské umění v Normandii plně využívá své výkonné mléčné farmy. Za přepychovými specialitami jako je omelette de la mére Poulard (kterou dostanete na Mont.Saint-Michel) , se skrývá smetana a máslo.
Vynikajícím doplňkem k horkému jablečnému koláči je bohatá, lehce nakyslá čerstvá smetana (créme fraíche).
Místní jablka se uplatňují k flambované koroptvi (perdreau flambé aux reinettes) a ke kuřeti s omáčkou z jablečné pálenky (poulet au Calvados).
Hlavní město Normandie je známé svým caneton á la rouennaise, kachňátkem s neobvykle tmavočerným masem s kořeněnou omáčkou z červeného vína, zahuštěnou rozsekanými kachními játry.
Kromě známého sýra Camembert zkuste určitě také ostřejší Livarot a hranatý, pikantní Pont-L´Evéque.