Loading...

speciality oblasti v údolí Loiry

Rady a tipy Jídlo a ubytování

V údolí Loiry stojí za ochutnání sladkovodní ryby (úhoře, pstruha, štiku nebo okouna) vařené v bílé máslové omáčce (beurre blanc). Velkou lahůdkou tohoto kraje je úhoř vařený v červeném víně (matelote d´anguille).

Jako výborný předkrm vám poslouží klobásky z kachního, husího nebo vepřového masa (rillettes).

Výborným hlavním chodem je vepřová panenská pečeně se švestkami (noisette de porc aux pruneaux).

Jedním z nejlepších kozích sýrů v kraji je Valencay ve tvaru aztécké pyramidy.

Poslední aktualizace: 17.10.2009
speciality oblasti v údolí Loiry na mapě
Autor: ivca11
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu