Loading...
Rady a tipy • Jídlo a ubytování
Gallo pinto a casada, to jsou „pokrmy denní spotřeby“ skoro všech obyvatel Kostariky. Zatímco gallo pinto, směs rýže a fazolí, je středoamerická tradice, v případě casady se spíš jedná o specifický způsob servírování teplého jídla než o kostarickou národní specialitu.
Návštěvník Kostariky se s oběma pokrmy může seznámit v četných sodas, levných lidových jídelních. Kostarická kuchyně není nijak bohatá na použité suroviny, jídla jsou však velmi chutná – a nejsou „pálivá“. Gastronomie Kostariky je „stojí“ na rýži, fazolích, vejcích, plantainech, kuřecím mase, ovoci a zelenině.
Ve větších městech fungují nadnárodní řetězce rychlého občerstvení, pizzerie, asijské restauranty, pekařství s výrobky evropského typu. Nákup potravin a nápojů v marketech je bezproblémový – výběr místního i „globalizovaného“ zboží je široký, ceny srovnatelné s našimi. „Kohoutková“ voda na veřejných místech bývá pitná.