Törgellen v Jižním Tyrolsku - vyzkoušejte sami !
Rady a tipy • Jídlo a ubytování • Ostatní
Nechte se okouzlit jihotyrolskou podzimní krajinou plnou barev a chutí a vydejte se na farmy Roter Hahn užít Törgellen. Nastává ideální čas na seznámení se s jihotyrolskou gastronomií. Törggelen představují čas sklizně, poznávání a ochutnávání nového vína i místních specialit. Je to největší podzimní událost v Jižním Tyrolsku a začíná právě teď!
Při slavnostech Törggelen můžete navštívit řadu šenků, které místní farmáři nazývají Buscheschank, kde podávají pouze vlastní víno a delikatesy z vlastní produkce. Jejich poznávacím znamením jsou svazky větviček připevněné u vstupních dveřích. Návštěvníci zde ochutnávají nejen mladé víno, ale také další místní speciality.
Vzhledem k rozdílné nadmořské výšce jednotlivých farem, neprobíhá doba sklizně všude ve stejnou dobu. Až si budete hledat ubytování, rozhodněte se pro místní farmy Roter Hahn, kde nejlépe zažijete pravou atmosféru dožínek. Hostitelé a farmáři v jedné osobě rádi poradí, který termín je na jejich farmě ten nejlepší. Součástí některých farem jsou buschenschanky či hofschanky, tak na ochutnávku mladého vína a místních pokrmů, nebudete muset chodit daleko.
Burgerhof v Brixenu je jedna z vyhlášených farem s buschenschankem. Jsou známi svým vínem prodávaným pod značkou Ackerlen. Prosluli také díky vynikající kuchyni, ve které připravují řadu místních pokrmů. Mezi nejoblíbenější patří masové speciality z mladého hovězího, špekové a sýrové knedlíky a také nezapomenutelné ovocné koláče. Vynikající víno můžete ochutnat také v šenku Schnalshuberhof v Algundu. Podávají zde Sauvignier Gris ve kterém dominují květnaté tóny, Weisburgunder který voní po černém bezu či Vernatsch s výrazným aromatem jahod. Tato a další vína výborně doplní pochoutky připravované v místní kuchyni.
Poslední aktualizace: 12.10.2021
Byl jsem zde!
Zapamatovat