Loading...
Pestrou zábavu i dobré jídlo si mohou o velikonočním víkendu užít návštěvníci Velkých Karlovic. K vidění budou ukázky řemesel či folklórní vystoupení. Gurmáni mohou ochutnat specialitu, s níž uspěl šéfkuchař hotelu Galik Miroslav Milučký na únorové kuchařské soutěži v Dubaji, a milovníci relaxace jsou opět zváni na tradiční Saunovou noc ve Wellness Horal.
Ve 13 hodin začne Velikonoční neděle v blízké Zvonici Soláň na hoře Soláň nad Velkými Karlovicemi. Pro návštěvníky bude připraven program s ukázkami malování kraslic, pletením tatarů, drátkováním, malovaním vitrážových obrázků, vyřezáváním ze dřeva a pečením velikonočních beránků. Na projíždku po Soláni bude připraven koňský povoz. Ve Zvonici je také již od 20. března k vidění Velikonoční výstava kraslic.
Velikonoční atmosféru zpříjemní karlovický hotel Galik. Od soboty 7. do pondělí 9. dubna bude servírovat Velikonoční menu, jehož nabídce bude i jehněčí kýta se šťouchanými brambory, baby špenátem a rozmarýnovou omáčkou - pokrm, s nímž vybojoval šéfkuchař Galiku Miroslav Milučký v únoru 2012 bronzovou medaili na světové soutěži Emirates Culinary Guild v Dubaji. Ve své kategorii tam uspěl v konkurenci sedmi stovek kuchařů z celého světa. www.galik.cz
Jehněčí speciality nabídne i zážitková restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna. Cocktail bar Lanterna pak chystá na sobotní večer Šmigrustovou party s nabídkou slivovic a hruškovic včetně košer varianty. Pozadu nezůstane ani třetí z hotelů Resortu Valachy - Horal, který o víkendu nabídne grilované speciality na venkovní terase.
Milovníci neobvyklých relaxačních zážitků jsou zváni v sobotu 7. dubna na další Saunovou noc ve Wellness Horal. Noční koupání a saunování při svíčkách se tam koná každou první sobotu v měsíci. Termální bazény i saunový svět jsou mimořádně otevřeny až do půlnoci a každou hodinu od 20:00 si mohou návštěvníci vyzkoušet saunovací rituály.