Vynikající kuchyně na jihotyroských farmách
Rady a tipy • Jídlo a ubytování
Cestování a dobré jídlo k sobě nerozlučně patří. Hospodyně na farmách Roter Hahn dodážou z místních zdrojů vykouzlit skutečné delikatesy.
Ochutnali jsme vynikající plněné hovězí rolády od farmářky Elisabeth Pichler Schroffenegger ze statku “Hochklaushof” u Karneid.Elisabeth tyto rolády připravuje jako hlavní chod, ke kterému se skvěle hodí červené víno z místních vinařství. Recept jsme našli na www.roterhahn.cz a tady Vám ho přiblížíme: Ingredience, které budete na tento pokrm pro 4 osoby potřebovat: 4 hovězí plátky, 4 plátky vařené šunky, 4 nakládané okurky (může být i jiná nakládaná zelenina), arašídový olej, máslo a červené víno. Na dochucení pak bude potřeba sůl, celý pepř a hořčice. Dochucujte podle vlastních preferencí.
Postup: Nejprve hovězí plátky lehce naklepejte a potřete vrstvou hořčice. Následně je okořeňte čerstvě namletým pepřem a osolte. Na maso pokládejte vařenou šunku a nakládané okurky, následně jednotlivé plátky srolujte do malých rolád. Je dobré vzniklé rolády upevnit párátky, aby směs držela pěkně uvnitř. Na pánvi si rozehřejte arašídový olej společně s troškou másla a na rozpálenou pánev vložte rolády, které opečte ze všech stran. Až se rolády zatáhnou, podlijte je červeným vínem a zhruba 30 minut je duste do měkka při přibližně 200°C ve vlastní šťávě. Podle vlastního uvážení přidejte víno, či vodu. Uvařené rolády můžete servírovat s bramborovým pyré a sklenicí dobrého červeného vína.
Fotogalerie
Nejsou zde žádné fotografie, jestli k tomuto příspěvku nějaké vlastníte, nahrajte je.
Poslední aktualizace: 1.8.2023
Byl jsem zde!
Zapamatovat