Loading...
Tipy na výlet • Za gastronomií • Café & patisserie
V objetí moderní výstavby business center a přilehlých obchodů, rušné křižovatky městské a příměstské Dopravy a s provozovnou KFC nad hlavou stojí Cafe Restaurant Déjà vu. Cafe v té klasické – třebaže moderní podobě můžete najít při výstupu ze stanice metra Budějovická a jeho jméno je více než výstižné. Svým konceptem se totiž tento podnik podobá nejvíce tradičním café restaurantům z historického centra Prahy. Kdo je navyklý snídat s dobrou kávou dříve, než otevře dveře své kanceláře, má tady od 7,30 hodin možnost rozehřát se dobrou snídaní do pracovního tempa nebo přímo zahájit den pracovní schůzkou v neotřelém prostředí..
Proti ruchu, který přede dveřmi restaurantu vytváří pulsující Budějovické náměstí, se rázem ocitnete v poklidné atmosféře příjemného podniku, který dokreslují interiérové obrazy s kavárenskou tématikou, a pokud se pozorně podíváte, zjistíte, že se můžete těšit na Piacetto a ostatní kávové delikatesy.
Logické členění nabízí prostor nejen pro tzv. rychlou kávu, ale i pro útulnou nerušenou jídelnu. Přírodní interiérové prvky odlehčují atmosféru venkovní sklobetonové pasti, kterou se stalo Budějovické náměstí.
Restaurant je ukončen dominantní otevřenou kuchyní, kde se kuchař stává hlavním aktérem gastronomického představení a vy můžete v přímém přenosu sledovat přípravu svého jídla. Jak snadno se necháte vtáhnout do hry a typujete, je-li to už „to vaše“, jsem se přesvědčil při vlastní objednávce. Jídelní lístek obsahuje rozumné množství položek café stylu – od české klasiky až po lehká jídla mezinárodní kuchyně.
Jak originálně lze jeviště kuchyně dále využít nám představila vedoucí provozu, paní Lucie Málková: „O víkendech tu organizujeme akce, kdy si klient objedná stůl pro své známé a za podpory našeho kuchaře pro ně před jejich očima připraví předem domluvené menu.“
Posezení v restauraci k tomu přímo láká, neboť na zavěšené obrazovce se odehrávají kulinářská představení populárních kuchařských osobností.
Samostatnou kapitolou jsou domácí dezerty, moučníky a dorty, které si na objednávku můžete nechat připravit i domů. V dobře viditelné cukrářské vitríně můžete porovnat, jaký je rozdíl mezi fotografií v jídelním lístku a „živým“ dortem.
Jak už jsem výše zmínil, pro své zákazníky zde připravují kávu Piacetto, z které si můžete nechat připravit i ostatní kávové speciality. Při snídani si můžete dopřát i pořádný hrnek překapávané kávy.
Snídaně, na které provozovatelé vsázejí, jsou opravdu vizitkou podniku. Speciální snídaňový lístek obsahuje snad všechno, co si k poctivé snídani představujete a navíc s možností vše vzájemně kombinovat. Od specialit z vajec, přes polévky, sladké menu až po složité snídaně anglického či francouzského stylu.
V místě před kavárnou, kde stojí v teplém počasí venkovní zahrádka, naleznete v zimě stánek s prodejem kávy TO-GO, palačinkami nebo vaflemi. Tak se aktivním prodejem dobrá káva dostává i procházejícím, kteří nemusí pro rychlé občerstvení vstupovat do restaurantu a blokovat tak místo u baru.
Nevýhodu malých skladových prostor vyřešili v Cafe Restaurantu Déjà vu elegantně – denně se zde vaří z čerstvých surovin, které jim zavážejí dodavatelé.
Kdo chce tedy zažít Déjà vu a návrat k odkazu kaváren našich dědů, toho rádi přivítají v Déjà vu..
Ivan Foral
T&M Creative