TURISTIKU PODPORUJÍ
61 588 turistů a cestovatelů
112 605 výletů, turistických cílů, tras a cestopisů
1 403 062,- odměny za články
Vyberte, co Vás zajímá v oblasti Svět
Tipy na výlet vybrat: vše / nic
 ↓ 
Druh vybrat: vše / nic
Do přírody
Na golf
Na hory
Na kole
Se psem
Vinařská turistika
Za gastronomií
Za kulturou
Za sportem
Náročnost vybrat: vše / nic
Pro zdatnější
Romantika
Rodina s dětmi
Délka vybrat: vše / nic
Vycházka - půldenní
Celodenní výlet
Putování (více dnů)
Turistické cíle vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava vybrat: vše / nic
Autobusová zastávka
ŽST
Letiště
Žel. stanice
Města, obce, vesnice vybrat: vše / nic
Vesnice
Městečko
Město
Osada
Samota
Městská část
Hlavní město
Přístav
Místní část
Náměstí
Ulice
Městys
Ostatní vybrat: vše / nic
Bivak
Hraniční přechod
Infocentrum
Nordic walking point
Ostatní
Turistická známka
WebKamera
Zajímavost
Památky a muzea vybrat: vše / nic
Hrad
Zámek
Zřícenina
Trosky
Kaple
Klášter
Pomník
Kříž
Chata
Muzeum
Bouda
Kostel
Památník
Měšťanský dům
Salaš, koliba
Letohrad
Farma
Hřebčín
Zámeček
Tvrz
Skanzen
Hradiště
Rotunda
Statek
Dům, budova
Chrám
Hřbitov
Hradby
Lapidárium
Kašna
Socha
Boží muka
Hrádek
Panský dvůr
Rychta
Pevnost, opevnění
Radnice
Drobné památky
Mešita
Synagoga
Příroda vybrat: vše / nic
Hora
Kopec
Štít
Vrchol
Jezero
Potok
Pleso
Rybník
Vodopád
Propast
Minerální pramen
Jeskyně
Krasový útvar
Údolí
Skalní útvar
Jezírko
Řeka
Říčka
Pohoří
Údolí, dolina
Kaňon
Sedlo
Travertíny
Planina
Hřeben
Louka
Pramen
Kámen
Zahrada
Rašeliniště
Slatě
Památný strom
Přírodní park
Ostrov
Sopka
Pobřeží
Poušť
Park
Rokle
Přírodní památka
Vodní nádrž
Studánka
Soutěska
Tůň
Pláž
Poloostrov
Bažina, mokřady
Sport a rekreace vybrat: vše / nic
Lázně
Rekreační oblast
Koňská stezka
Aquapark
Letovisko
Koupaliště
Ledovec
Ski areál
Golf
Půjčovna lodí
Cyklo bar - hospůdka
Cyklo shop - servis
Potápění
Zábava, atrakce
Půjčovna kol
Vinařský cíl
Technické zajímavosti vybrat: vše / nic
Důl, štola, šachta
Elektrárna
Jez
Lanovka
Mlýn
Most
Přehrada
Rozhledna
Technická památka
Zvonice
Výletní místa a parky vybrat: vše / nic
CHKO
Chodník, naučná stezka
Národní park
Odpočinkové místo
Orientační bod
Poutní místo
Rezervace
Rozcestí
Turistická trasa
Turistické destinace
Vyhlídka
Výletní místo
ZOO a botanické zahrady vybrat: vše / nic
Arboretum
Botanická zahrada
ZOO
Trasy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Typ vybrat: vše / nic
Autem
Balónem
Běžecká trasa
Běžky
Cyklotrasa
Golf
In line brusle
Pěší trasa
Po vodě
Ski areál
Náročnost vybrat: vše / nic
Malá náročnost
Střední náročnost
Velká náročnost
Cestopisy vybrat: vše / nic
Tipy a novinky vybrat: vše / nic
Rady a tipy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava
Jídlo a ubytování
Ostatní
Peníze a ceny
Práce a život
Zdraví a bezpečnost
Moje dovolená vybrat: vše / nic
 ↓ 
Kdy jsme jeli vybrat: vše / nic
Jaro
Léto
Podzim
Zima
Délka dovolené vybrat: vše / nic
Méně než 1 týden (do 6 dní)
1 týden (7-9 dní)
Delší než 1 týden (10-12 dní)
2 týdny a více (13 a více dní)
S kým vybrat: vše / nic
Rodina s dětmi do 5-ti let
Rodina s dětmi do 10-ti let
Rodina s dětmi 10-18 let
S partnerem
S přáteli
Typ vybrat: vše / nic
Pobyt
Aktivní dovolená
Poznávací dovolená
Eurovíkend
Plavba
Prodloužený víkend
Zaměření vybrat: vše / nic
K moři
Na lyže
Za zábavou a poznáním
Do přírody
Na hory
Cyklo
Se psem
Na vodu
Aerobic
Golf
Wellness
Potápění
Za kulturou
Zábavné parky
Aquaparky
Gastronomie
Jak jsme jeli vybrat: vše / nic
Autem
Autobusem
Letadlem
Lodí
Jinak
Jak a kde jsme bydleli vybrat: vše / nic
Dům / rekreační objekt
Kemp
Apartmán
Hotel / Penzion
Stravování na dovolené vybrat: vše / nic
Vlastní
Snídaně
Večeře
Polopenze
Plná penze
All Inclusive
Ultra all inclusive
Fotogalerie vybrat: vše / nic
zobrazit výsledky
Změnit oblast
Vyhledat oblast:

Nesoutěžíme s poledními menu

Tipy na výlet Za gastronomií Gastronomie

Fotografie (4)  • Foto: ivanforal

Před nedávnem zrekonstruovaný hotel Sovereign, na nároží ulic Opletalova a Politických vězňů v Praze, se pyšní moderní Restaurací Epicure. Koncept a filozofií podniku nám představil F&B manager Alan Weber a šéfkuchař Pavel Záleský.

Na interiéru restaurace i hotelu je poznat citlivá ruka architekta. Pečlivě sladěné světlé barvy, moderní ale nenásilný design ctí ducha budovy a vybízí k příjemnému posezení. Dlouhý bar doplňuje otevřený gril, který je hlavní dominantou jídelny. Poskytuje návštěvníkům pohled na práci kuchaře při finálním zpracování pokrmů, převážně grilovaných mas a zeleniny. Sedíte-li v jiné místnosti, můžete sledovat práci zručného kuchaře prostřednictvím monitorů, takže se můžete přiučit mistrovským finesám a kontrolovat přípravu své porce.

Autor gastronomického konceptu a supervizor Pavel Záleský, Chef de cuisine hotelu Meteor Plaza.

„Otevřený gril byl základním pilířem našeho konceptu. Stavebně i technologicky byla příprava náročnější, ale výsledek stojí za to. Zákazníci mají rádi pohled na přípravu jídla a kuchař se stává konečně neanonymní osobností,“ seznamuje nás s ideou podniku F&B manager Alan Weber.

Restaurace se opravdu otevřeným grilem stává přitažlivější a navíc má svůj samostatný vstup z Opletalovy ulice, takže nemusí řešit bolest mnoha hotelových Restaurací – vstup přes recepci. Počítá se proto s návštěvami klasických pasantů z ulice. Tomu odpovídá jak skladba jídelníčku, tak velmi příznivé ceny. „Nesnažíme se konkurovat cenami okolním Restauracím s klasickými poledními menu, máme svou vysokou úroveň gastronomie a přesto dokážeme nabídnout zajímavé ceny denní nabídky. Samozřejmě, má-li někdo zájem, může si vybrat z týdenní nabídky, kterou pravidelně aktualizujeme a přizpůsobujeme jak sezónním potravinám, tak svátkům a slavnostním událostem,“ přibližuje nám Alan Weber.

Na post autora gastronomického konceptu a supervizorem byl nominován Pavel Záleský, Chef de cuisine hotelu Meteor Plaza.

Foto: ivanforal

„Otevřený gril nás zavazuje používat jen nejčerstvější suroviny. Připravujeme jídla z dovážených mas z USA, Chile, kachní játra z Francie apod. Vsadili jsme na čerstvost, kvalitu a zdravý životní styl. Nesmažíme přílohy, pečivo máme tmavé i světlé, používáme olivový olej, máme širokou nabídku zeleninových salátů. Naši cukráři vyrábějí domácí dorty, některé pro bezlepkovou dietu. Spojujeme to nejlepší ze světových kuchyní, nezapomínáme na české speciality, které jsou vždy součástí denní nabídky.“

Při pohledu do jídelního lístku jsem opravdu překvapen pestrou nabídkou i cenami. Nabídka vysoké kvality za přijatelnou cenu se čím dál více promítá i do gastronomie, a to je potěšitelné. V Restauraci Epicure si můžete dopřát gastronomický zážitek při běžném obědě například z králičího špízu se slaninou, pečenými jablky, šalotkou a brusinkovou omáčkou nebo zavítat chutěmi na mexickou tortilu.

Pokud se zastavíte na kávu, můžete si vybrat ze dvou značek. Točí se zde i nealkoholické pivo, vinný lístek určitě nezklame ani znalce.

Jak čteme v záhlaví podniku: „Štěstí či prožitek je nejvyšší dobro života“ (řecký filozof
Epicuros).

Ivan Foral

Poslední aktualizace: 30.1.2010
Autor: ivanforal
Kvalita příspěvku:    
Hodnotit kvalitu příspěvku
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Svět