TURISTIKU PODPORUJÍ
61 587 turistů a cestovatelů
112 601 výletů, turistických cílů, tras a cestopisů
1 403 036,- odměny za články
Vyberte, co Vás zajímá v oblasti Svět
Tipy na výlet vybrat: vše / nic
 ↓ 
Druh vybrat: vše / nic
Do přírody
Na golf
Na hory
Na kole
Se psem
Vinařská turistika
Za gastronomií
Za kulturou
Za sportem
Náročnost vybrat: vše / nic
Pro zdatnější
Romantika
Rodina s dětmi
Délka vybrat: vše / nic
Vycházka - půldenní
Celodenní výlet
Putování (více dnů)
Turistické cíle vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava vybrat: vše / nic
Autobusová zastávka
ŽST
Letiště
Žel. stanice
Města, obce, vesnice vybrat: vše / nic
Vesnice
Městečko
Město
Osada
Samota
Městská část
Hlavní město
Přístav
Místní část
Náměstí
Ulice
Městys
Ostatní vybrat: vše / nic
Bivak
Hraniční přechod
Infocentrum
Nordic walking point
Ostatní
Turistická známka
WebKamera
Zajímavost
Památky a muzea vybrat: vše / nic
Hrad
Zámek
Zřícenina
Trosky
Kaple
Klášter
Pomník
Kříž
Chata
Muzeum
Bouda
Kostel
Památník
Měšťanský dům
Salaš, koliba
Letohrad
Farma
Hřebčín
Zámeček
Tvrz
Skanzen
Hradiště
Rotunda
Statek
Dům, budova
Chrám
Hřbitov
Hradby
Lapidárium
Kašna
Socha
Boží muka
Hrádek
Panský dvůr
Rychta
Pevnost, opevnění
Radnice
Drobné památky
Mešita
Synagoga
Příroda vybrat: vše / nic
Hora
Kopec
Štít
Vrchol
Jezero
Potok
Pleso
Rybník
Vodopád
Propast
Minerální pramen
Jeskyně
Krasový útvar
Údolí
Skalní útvar
Jezírko
Řeka
Říčka
Pohoří
Údolí, dolina
Kaňon
Sedlo
Travertíny
Planina
Hřeben
Louka
Pramen
Kámen
Zahrada
Rašeliniště
Slatě
Památný strom
Přírodní park
Ostrov
Sopka
Pobřeží
Poušť
Park
Rokle
Přírodní památka
Vodní nádrž
Studánka
Soutěska
Tůň
Pláž
Poloostrov
Bažina, mokřady
Sport a rekreace vybrat: vše / nic
Lázně
Rekreační oblast
Koňská stezka
Aquapark
Letovisko
Koupaliště
Ledovec
Ski areál
Golf
Půjčovna lodí
Cyklo bar - hospůdka
Cyklo shop - servis
Potápění
Zábava, atrakce
Půjčovna kol
Vinařský cíl
Technické zajímavosti vybrat: vše / nic
Důl, štola, šachta
Elektrárna
Jez
Lanovka
Mlýn
Most
Přehrada
Rozhledna
Technická památka
Zvonice
Výletní místa a parky vybrat: vše / nic
CHKO
Chodník, naučná stezka
Národní park
Odpočinkové místo
Orientační bod
Poutní místo
Rezervace
Rozcestí
Turistická trasa
Turistické destinace
Vyhlídka
Výletní místo
ZOO a botanické zahrady vybrat: vše / nic
Arboretum
Botanická zahrada
ZOO
Trasy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Typ vybrat: vše / nic
Autem
Balónem
Běžecká trasa
Běžky
Cyklotrasa
Golf
In line brusle
Pěší trasa
Po vodě
Ski areál
Náročnost vybrat: vše / nic
Malá náročnost
Střední náročnost
Velká náročnost
Cestopisy vybrat: vše / nic
Tipy a novinky vybrat: vše / nic
Rady a tipy vybrat: vše / nic
 ↓ 
Doprava
Jídlo a ubytování
Ostatní
Peníze a ceny
Práce a život
Zdraví a bezpečnost
Moje dovolená vybrat: vše / nic
 ↓ 
Kdy jsme jeli vybrat: vše / nic
Jaro
Léto
Podzim
Zima
Délka dovolené vybrat: vše / nic
Méně než 1 týden (do 6 dní)
1 týden (7-9 dní)
Delší než 1 týden (10-12 dní)
2 týdny a více (13 a více dní)
S kým vybrat: vše / nic
Rodina s dětmi do 5-ti let
Rodina s dětmi do 10-ti let
Rodina s dětmi 10-18 let
S partnerem
S přáteli
Typ vybrat: vše / nic
Pobyt
Aktivní dovolená
Poznávací dovolená
Eurovíkend
Plavba
Prodloužený víkend
Zaměření vybrat: vše / nic
K moři
Na lyže
Za zábavou a poznáním
Do přírody
Na hory
Cyklo
Se psem
Na vodu
Aerobic
Golf
Wellness
Potápění
Za kulturou
Zábavné parky
Aquaparky
Gastronomie
Jak jsme jeli vybrat: vše / nic
Autem
Autobusem
Letadlem
Lodí
Jinak
Jak a kde jsme bydleli vybrat: vše / nic
Dům / rekreační objekt
Kemp
Apartmán
Hotel / Penzion
Stravování na dovolené vybrat: vše / nic
Vlastní
Snídaně
Večeře
Polopenze
Plná penze
All Inclusive
Ultra all inclusive
Fotogalerie vybrat: vše / nic
zobrazit výsledky
Změnit oblast
Vyhledat oblast:

Noem Arch Restaurant & Design Hotel

Tipy na výlet Za gastronomií Gastronomie

Fotografie (4)  • Foto: ivanforal

Jste-li gurmán nebo „pouhý“ gastronomický zvědavec lovící nevšední zážitky, je návštěva nového gastronomického konceptu Romana Hadrbolce rozhodně k doporučení. A kde si tento zážitek můžete dopřát? Noem Arch Restaurant & Design hotel stojí nedaleko Boby centra v Brně, naproti hypermarketu Tesco. Od prvního pohledu nevšední, takřka industriální stavba vás ve svých útrobách přenese do jiného světa. Asi tak, jako plavba zaoceánským paníkem, kterou má úprava interiéru volně připomínat.
A nejen interiér, ale i celý gastrnomický koncept, který Roman Hadrbolec sestavil na základě svých zkušeností s kuchyněmi celého světa. Průvodcem tohoto ojedinělého projektu nám byl pan Gregor Mareček, jeden z provozovatelů podniku.

To je pořádná porce. Proč tedy další zbrusu nový podnik a ještě k tomu velice netradiční?

Foto: ivanforal

Oslovila nás vize Romana Hadrbolce, jeho zapálení a vysoká profesionalita.

Od vstupních dveří je vidět, že vše je pečlivě připraveno, každý zdánlivý detail interiéru má své opodstatnění. A to ani nemluvím o skladbě stolového inventáře. Je málo podniků, kde všechno tak přesně ladí.

Dali jsme si s tím velkou práci a věnovali přípravě spoustu času. Na skladbě inventáře jsme spolupracovali se společností Royce Bohemia, která nám byla více než pouhým obchodním partnerem. Navíc Roman Hadrbolec měl jasnou představu, co jeho koncept vyžaduje, a nám se povedlo jeho záměr naplnit.

Od prvního okamžiku, kdy jsem vstoupil „na palubu” vaší archy mám pocit, že jste se pustili do neprobádaných vod – zvláště tady v Brně.

Foto: ivanforal

Naše skupina provozuje v Brně několik gastronomických zařízení a ani u jednoho podniku nebyla naše práce jednoduchá. Asi proto, že se všechno snažíme dělat na 110 % a přemýšlíme o každém detailu. A také všechny naše podniky mají svůj osobitý nezaměnitelný styl, který se snažíme udržovat. Od restaurantu “U starýho Billa”, což je pravý “Texas” restaurant, přes divadelní restaurant Boulevard, divadelní sklep Nekonečno, zahradní restaurace Green a D-Café. Navíc provozujeme cateringovou společnost s vlastní kapacitou pro zhruba 1000 hostů.

Bylo to opravdu tak jednoduché?

Samozřejmě že to nešlo tak hladce. Ale nejsme zvyklí na kompromisy, a proto jsme asi úspěšní. Když jsme například přebírali divadelní restaurant, věděli jsme, že hromadné akce čítají okolo 800 hostů – což je pro vybavení inventářem velká investice, ale ani tady jsme se nesnažili ušetřit za každou cenu. Zákazníci našich podniků jsou zvyklí na vysoký standard, a proto nemůžeme couvnout.

A to jsme ještě vůbec nemluvili o jídelníčku. Kuchyně je tady znamenitá, i když pro našince dost netradiční.

Když jsme dali Romanovi prostor, věděli jsme, že se pouštíme do neprobádaných oblastí. Ale je to odborník, který ví co chce.

Pakliže se mluví o zážitkové gastronomii, myslím si, že právě Noem Arch toto splňuje beze zbytku.

Foto: ivanforal

To je taky filozofie restaurantu, který se odráží i v jeho názvu. Mísí se tu národní kuchyně mnoha kontinentů v jeden celek a tomu odpovídá i interiér restaurace a konečně i hotelová část a pokoje, které připomínají luxusní lodní kajuty.

Vaše jídlo je jistě náročné na zpracovávané suroviny.

Ano, velkou část surovin dovážíme ze zahraničí, protože u nás zkrátka některé suroviny stále chybí. Vsadili jsme na čersvost a kvalitu. Koření jsou směsi, které si Roman připravuje sám dle svých receptur. I příprava jídla je specifická, používají se speciální postupy.

To mě přivádí k otázce, kde sháníte kvalifikované spolupracovníky.

Musím smutně přiznat, že s tím máme poměrně veliký problém. I přesto, že v našich podnicích může zaměstnanec profesně vyrůst, ne vždy se podle toho každý chová. Ale naštěstí nejsou všichni lidé stejní a já pevně věřím, že je stále dost těch, které práce v gastronomii baví a naplňuje.

Číšník nám zde předvedl opravdový someliérský koncert a dezert byl nejen chuťovým, ale i uměleckým zážitkem. Cukrář se nám přiznal, že právě u vás má možnost se konečně realizovat podle svých představ.

Jsem rád, že jste byli spokojeni. Právě to, že se k nám hlásí talentovaní lidé, kterým vytvoříme dostatečný profesní prostor, dělá naši gastronomii opravdu zážitkovou. Hosté to poznají a umějí to ocenit.

Tak se mi zdá, že nemáte problém.

To je opravdu jenom zdání. Kdo něco dělá pořádně, ví, že problémy jsou pořád. Jsme zavaleni Prací, úspěch vyžaduje větší soustředění na zdánlivé maličkosti. Teď zrovna řeším, že nám do ani ne rok staré stavby zatéká. Chybí nám odborník na marketing a obchod, který by se více věnoval hotelové části podniku. K tomu připočtěte závist okolí.

Na závěr si neodpustím připomenout text známého spirituálu: „Archa má cíl, archa má směr....”

Ta brněnská směr i cíl má. A svým přístupem může inspirovat mnohé ostatní. Dát šanci a prostor novým nápadům, dbát na detaily a důvěřovat odborníkům.

Ivan Foral

Poslední aktualizace: 30.1.2010
Autor: ivanforal
Kvalita příspěvku:    
Hodnotit kvalitu příspěvku
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Svět