Loading...

Kultura a příroda v Passau

Tipy a novinky

„Pěší turistika a cyklistika – od kultury k přírodě na řekách Dunaj, Inn a Ilz“ – tak zní motto tzv. „města tří řek“ Passau pro tento rok. Návštěvníci mohou během komentovaných pěších výprav i vyjížděk na horských kolech, tematických exkurzích, GPS túrách v přírodě a spoustě dalších aktivit poznat, jak blízké si jsou v Passau zážitky z kultury a přírody. Město samo o sobě je přímo rájem pro cyklisty, jelikož zde začínají, končí, či se kříží například německá Dunajská stezka vedoucí z městečka Donaueschingen v Bádensku-Württembersku, rakouská Dunajská stezka vedoucí do Vídně, stezka Tauernradweg do Krimmlu v Salcbursku a bavorsko-rakouská Římská stezka k jezeru Attersee. Mimo to je zde i spousta krásných stezek pro pěší. Navíc leží Passau na stezce Donausteig, nové dunajské panoramatické stezce a rovněž na Zlaté stezce.

K tomu navíc spousta památek láká k tomu užít si vskutku pořádnou dovolenou. Na soutoku tří řek můžete obdivovat jedinečnou přírodní podívanou: soutok Dunaje, Innu a Ilze. Přitékajíce od západu, jihu a severu pak společně pokračují jako Dunaj dále na východ. Stejně ohromující je i barokní nádech města, který mají na svědomí italští mistři stavitelé ze 17. století a zanechali tu tak i něco z jižanské atmosféry. V centru starého města se majestátně tyčí dóm Sv. Štěpána s největšími chrámovými varhany na světě.

OberhausMuseum v pevnosti Oberhaus, jednom z největších hradních komplexů Evropy, představuje návštěvníkům u příležitosti zvláštní expozice „Neue Herren – Neue Zeiten. Passau und das 19. Jahrhundert” (Noví páni, nové časy. Passau a 19. století) a v různých dalších stálých expozicích fascinující pohledy na historii města. K dalším zajímavostem mezi muzei patří římské RömerMuseum Kastell Boitro s archeologickými nálezy z Passau a okolí, klenotnice dómu a diecézní muzeum s řadou pokladů z historie svého času největšího biskupství Svaté říše římské, sklářské muzeum s exponáty českého sklářského umění od baroka až po modernu, nebo muzeum moderního umění, které na neustále se obměňujících výstavách prezentuje umění 20. a 21. století.

Také co se týče událostí, nepřijde v Passau nikdo zkrátka. Po celý rok se zde konají slavnosti, jarmarky, trhy a nesčetně dalších akcí. Obzvláště známý je festival Europäische Wochen (od 19. června do 2. srpna) a malá a kabaretní scéna ve starobylém katově domě (ScharfrichterHaus), dále třeba „šibalský festival“ Eulenspiegel Zeltfestival přímo na soutoku (od 15. července do 2. srpna). K nakupování lákají pěší zóny s velkým nákupními centry, specializovanými obchody a malými krámky, které často nabízejí ručně vyráběné produkty. O tělesné blaho se pak postará spousta restaurací, hostinců a kaváren se sezónními specialitami, jež jsou během teplých dní servírovány i na pivních a vinných zahrádkách.

Aby člověk mohl poznat město tří řek ve všech jeho podobách, měl by si rozhodně naplánovat komentovanou prohlídku tohoto barokního města. Ta je v nabídce každý den po celý rok. Díky své jedinečné poloze se dá Passau dobře objevovat i z paluby lodi. Místní rejdařství nabízí jak projížďky městem, tak i výlety a večerní plavby po bavorsko-rakouském údolí Dunaje.

Nezapomeňte, že Passau leží sotva 50 kilometrů od česko-bavorské hranice!

Stadt Passau
Passau Tourismus und Stadtmarketing
Bahnhofstr. 28
94032 Passau
Tel.: +49 - (0)851- 95 59 8 - 0
Poslední aktualizace: 15.7.2015
Kultura a příroda v Passau na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Kultura a příroda v Passau

Pěšky a na kole podél Dunaje, Innu a Ilzu
Pěšky a na kole podél Dunaje, Innu a Ilzu
Tipy a novinky
Snová poloha na třech řekách, úchvatné památky a pestrá gastronom…
0.4km
více »
Pasov, město na soutoku tří řek.
Pasov, město na soutoku tří řek.
Tipy na výlet
Pasov patří mezi naše oblíbená bavorská města, kam se rádi vracím…
0.4km
více »
Vánoční trhy, advent - Pasov 2019
Vánoční trhy, advent - Pasov 2019
Tipy a novinky
Zkraťte si čekání na Vánoce a vydejte se vlakem Českých drah do P…
0.4km
více »
Návštěva města Passau - Dolní Bavorsko
Návštěva města Passau - Dolní Bavorsko
Cestopisy
Návštěva města Passau  -  Dolní Bavorsko.               Když jsme…
0.6km
více »
Turisté prozkoumávají romantická zákoutí Bavorska na Dunajské panoramatické trase
Turisté prozkoumávají romantická zákoutí Bavorska na Dunajské panoramatické trase
Tipy a novinky
Dunaj - druhá nejdelší evropská řeka – nabízí spoustu nádherných míst k…
1.3km
více »
Pasov
Pasov
Město
Pasov je starobylé město nedaleko našich i Rakouských hranic, známé tím, …
2.4km
více »
Dóm sv. Štěpána - Pasov
Dóm sv. Štěpána - Pasov
Chrám
Dóm sv. Štěpána je jednou z nejvýraznějších památek města, které …
3.6km
více »
Vzpomínka na dovolenou za železnou oponou v roce 1989
Vzpomínka na dovolenou za železnou oponou v roce 1989
Cestopisy
  Při každém výročí 17. listopadu vzpomínám na naši první dovoleno…
7.2km
více »
Bad Füssing
Bad Füssing
Lázně
Užijte si život z té lepší Stránky - v Bad Füssingu. Nejoblíbeněj…
25.7km
více »
Plechý
Plechý
Vrchol
Nejvyšší hora české části Šumavy (1.378 m) leží asi 14 km západně od Horn…
38.6km
více »
zavřít reklamu