Kdy jsme jeli |
Podzim
|
Délka dovolené |
2 týdny a více (13 a více dní)
|
Cena za dopravu, stravu a ubytovaní |
72000
Kč
|
V rámci ubytování v Crosshouse v Mae Hong Son jsme měli možnost se zúčastnit společného vaření. Na baru okolo kuchyně bylo už nachystáno 9 prkýnek a 9 nožů pro 9 ubytovaných.
Nejprve jsme všichni dostali jeden banán, asi abychom hlady neslintali do jídla.
Byly nám představeny všechny připravené suroviny, nabídnuty možnosti jídel, které se dají z nich připravit. Po trojicích jsme si měli vybrat menu, které chceme uvařit.
Naši skupinu zaujal květ banánovníku, tak jsme chtěli cokoliv s ním. Banana flower soup with pork. Recept jsem si ani nepoznačila, suroviny u nás se asi těžko u nás něčím nahradí. Další dvě skupiny vařily red and green curry s kuřecím. Měli jsme rozhodnout o stupni pálivosti 1-4. Většina z nás by chtěla 0, ale to se prý nedá.. Tak jsme se shodli na 1.
Zážitek to byl krásný, výsledek výborný, jen já musela tu slabou pálivost hodně ředit dušenou rýží.
Kdo by chtěl doma experimentovat:
Recept na curry pokrmy
Na hluboké pánvi se do rozpáleného oleje dá curry pasta zelená nebo červená. Pozor začne se hodně uvolňovat aroma a pára. Přidá se kokosové mléko, po chvíli maso - kuřecí nebo vepřové, později na čtvrtiny nakrájené lilky baklažány nebo nakrájené dlouhé fazolové lusky. Pokud byly zvoleny lilky, přidáme vodu a je potřeba to delší dobu povařit. Dochutíme s chilli papričkami, chilli, sójovou omáčkou, rybí omáčkou a cukrem.
Do zeleného se přidal ještě nakrájený čínský zázvor, drobné lilky a kokosový cukr.
Do červeného bazalka.
Na závěr se přidal glutamát, který dodá typickou umami chuť, která spojí zbylé chutě.
Fotogalerie
Nejsou zde žádné fotografie, jestli k tomuto příspěvku nějaké vlastníte, nahrajte je.
Poslední aktualizace: 19.11.2024
Hodnotit kvalitu příspěvku
Diskuse a komentáře k Thajská kuchyně
Žádné příspěvky v diskusi, buďte první!