Co ochutnat v Panamě
Rady a tipy • Jídlo a ubytování
Panama není destinací vyhledávanou gurmety. Turista však může poznat specifika středoamerické gastronomie i některé národní speciality.
V panamské kuchyni se odrážejí tradiční středomarické vlivy. Panama však po dlouhá léta „živila“ francouzské dělníky při stavbě Panamského průplavu, později americké vojáky, léta se zemí pohybují námořníci a obchodníci z celého světa.
Tomu tomu se přizpůsobila nabídka stravování v Panamě: kromě středoamerických podniků zde fungují nadnárodní fast food řetězce, italské nebo asijské restaurace, pekařství v evropském stylu.
Obyvatelé Panama-City mají ve zvyku stravovat se u pouličních stánků. Nejoblíbenější jsou smažená kuřata. Tradiční panamská kuchyně používá rýži, fazole, vejce, plantainy, ovoce, zeleninu a maniok. Markety mají úroveň, na jakou je cestující zvyklý z Evropy. Nabídka zboží v Panamě je značná, ceny jsou jen o málo vyšší než v Česku nebo stejné.