Kde si zaručeně pochutnáte?
Rady a tipy • Jídlo a ubytování
Na čerstvém vzduchu, při sportu nebo poznávání Orlických hor i podhůří jistě každému brzy vytráví. K dobrému jídlu pak ocení i výborné pivko z regionálních pivovarů. V Orlických horách a Podorlicku vám kuchařské týmy naservírují kvalitní pokrmy ze sezonních regionálních surovin od místních farmářů. Natrefíte tu na výborné venkovské i městské restaurace nabízející regionální pokrmy, stylové pivovary i zajímavé gastronomické akce. Přijměte od nás pozvání na pár míst, kde si opravdu pochutnáte.
Fantastickou zvěřinu vám nachystají v horské hospůdce Penzionu Rampušák nebo na Kramářově chatě. Patříte mezi milovníky ryb? Tak byste si neměli nechat ujít pstruha z vlastních sádek na Tvrzi Orlice nebo zajít do Restaurace April Hotelu Panorama, kde kromě ryb z Kolowratských sádek můžete ochutnat zvolit bio kávu Michael Caffé.
V Měšťanském pivovaru Hylváty uspokojí všechny, kteří mají rádi steaky, stejně jako ve stylové krčmě Sedloňovského dvora. Zde si steak můžete dokonce sami ugrilovat na lávovém kameni.
V Restauraci Sokolí hnízdo na Rampuši doporučujeme ochutnat kromě jiného vepřová líčka na víně. Masíčko mají ze své vlastní farmy a k snídani vám tam naservírují vlastní sýry nebo klobásky.
V Madlenčině restauraci se zastavte na pečeného bažanta se slaninou. Tuňáka v sezamové krustě si vychutnáte v Hotelu Havel, kde čepují také místní pivo Kněžna či Zilvar. Ty nejlepší české buchty s povidly a tvarohem ale mají na Kozím chlívku.
Tradiční kyselku nebo vlastní specialitu, pikantní hovězí dršťky, vám připraví v Hostinci U Hubálků, kde se můžete zastavit i na vyhlášeném Plese pro gurmety a milovníky vína.
A co Svatomartinská husa nebo Svatomartinská vína? V tomto případě snad budete spokojeni úplně všude.
Všechny dobroty doporučujeme zapít regionálními pivy Clock, Rampušák nebo Prorok. Přijeďte a ochutnejte!
Poslední aktualizace: 19.2.2019
Byl jsem zde!
Zapamatovat