Panonie - rozdíly mezi českým a maďarským jídlem v restauraci
Rady a tipy • Jídlo a ubytování
Jídelní lístky obvykle nabízí místní kuchyni. Pozor na některé záludnosti: polévky (dražší než u nás) se často servírují ve větším množství, než bývá obvyklé u nás. Gulášová polévka se hustotou a množstvém masa blíží českému guláši jako hlavnímu jídlu, podobně rybí polévka často obsahuje kusy ryb - stačí zakusovat chlebem a jste po obědě. Máte-li čas (doporučuji si jej na maďarskou restauraci vyčlenit a nespěchat) objednávejte si raději postupně, ať průběžně ukontrolujete, na co ještě máte v žaludku místo. Hlavní jídlo bývá také v množství spíše pro dva než pro jednoho. Nenechte se zaskočit rozdíly ve vnímání, co je např. omáčka: koprová omáčka může být kopr v zakysané smetaně naservírované na mase podobně jako u nás majonéza, přílohou nejsou knedle, ale rýže nebo halušky. Speciality s těstovinami - např. nudle s tvarohem a se škvarkami, dezerty (palačinky) s kaštanovým pyré (kaštanové pyré se prodává zamražené s samoobsluhách)
Ceny (2009) Bükfürdő - Csarda v konferenčním centru u autobusového nádraží: polévky 400- 800 HUF, hlavní jídla 500 - 3000 HUF (i s přílohou), nealko 250 HUF, vinný střik 500 HUF.
Na koupališti polední menu od 990 HUF (polévka, hlavní jídlo, zákusek). Někdy odpolední akce: např. káva a dort za 450 HUF.