Polská kuchyně je vynikající
V polských městech najdete řadu restaurací s tradičními polskými jídly,jejichž cena je srovnatelná s cenami jídel v našich restauracích.Základem polské kuchyně je zelí,zelenina,vepřové maso,ovoce a houby.Polévky jsou husté a syté,nejznámější polévkou je barszcz czerwony-boršč z červené řepy a kořenové zeleniny s nakyslou a přitom tak příjemnou chutí.Velmi chutná je vepřová pečeně na víně se sušenými švestkami,anebo obalená vepřová kotleta se zelím.Za národní jídlo je považován bigos,směs několika druhů masa a uzenin se zelím a zeleninou.A což takhle polské pierogy-pirohy.Jsou sladké i slané a kolik mají nejrůznějších náplní.Jsou se zelím, sýrem,houbami,ale taky s ovocem,jablečnou a borůvkovou náplní.Jako zákusek je snad nejchutnější tenký koláč s oříšky a ovocem zvaný mazurki.Tak tedy dobrou chuť,chcete-li polsky tak smacznego.