Primorsko - Restaurace a jídlo 2
Rady a tipy • Jídlo a ubytování
Minule jsme probrali jídelní lístek, nyní nás čeká něco pravidel. Pokud si tedy vyberete a objednáte, nepočítejte bohužel stím, že servírování funguje jako u nás. V Česku obvykle donesou na stůl nejprve předkrm, polévku, pak hlavní chod a nakonec dezert a snaží se dbát na to, aby všichni daný chod jedli současně. V Bulharsku to často neplatí. Přinesou vám jídla tak, jak je připravili v kuchyni. Snad jen polévka bývá výjimkou.
Dalším rozdílem je placení. Pokud je vás více a platit chcete zvlášť, řekněte si už při objednávání o zvláštní účty. Vyhnete se tak problémům, kdy dostanete účet pouze jeden a budete si muset položky sami rozpočítávat.
Pro obyvatele naší republiky neexistuje v Evropě příliš mnoho turisticky atraktivních zemí, kde by mohli jíst či nakupovat bez rizika, že to zruinuje jejich peněženku. Ceny zboží a služeb v Bulharsku jsou totiž v průměru o něco nižší než v Česku. Naši turisté proto nemusí přemýšlet o tom, zda nákup zmrzliny nebo jiných pochoutek, neřkuli specialit pro každého člena rodiny nenabourá rozpočet pro celý zbytek dovolené - takže si svou dovču opravdu dobře užijete.