Loading...

speciality oblasti Bordeaux a Languedoc-Roussillonu

Rady a tipy Jídlo a ubytování

Kuchyně Bordeaux přirozeně využívá vína. Například typická omáčka bordelaise se připravuje s červeným nebo s bílým vínem, šalotkami a hovězím morkem a podává se s žebírkem (entrecóte), hřiby (cépes) nebo mihulemi (lamproies).

Výtečné jsou zde ústřice a slávky z blízkého Arcachonu.

Další specialitou je také vařené jehněčí s petrželkou (á la persillade).

V Languedoc-Roussillonu jsou typické nadívané slávky podávané na polovině lastury (moules farcies) a dušený ďas mořský se zeleninou, politý česnekovou majonézou neboli aïoli (bourride de baudroie).

Poslední aktualizace: 17.10.2009
speciality oblasti Bordeaux a Languedoc-Roussillonu na mapě
Autor: ivca11
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu