Za gurmánskými zážitky, lyžováním i relaxací do Velkých Karlovic
Rady a tipy • Jídlo a ubytování • Ostatní
Spojte zimní radovánky s gurmánskými zážitky a relaxací. Ideální příležitost přináší Resort Valachy ve Velkých Karlovicích v podhůří Beskyd, jehož součástí je Ski areál Razula a tři okolní hotely Lanterna, Horal a Galik. Ty kromě bohatých možností relaxace a celornčího koupání aktuálně nabízí také atraktivní gastronomické akce.
Ski areál Razula tvoří čtyři sjezdovky různé náročnosti. Zkušené lyžaře nejvíc láká hlavní sjezdovka Razula dlouhá 1 kilometr s převýšením 210 metrů. Pětkrát týdně nabízí také večerní lyžování a každý víkend carvingové workshopy, při nichž si můžete zlepšit lyžařské dovednosti. Až vás omrzí zábava na sněhu, může spočinout v Gril srubu Razula na úpatí sjezdovky a pochutnat si třeba na grilovaných kolenech, borůvkových knedlících či frgálech.
Jen pár set metrů odtud najdete hotel Galik, který je vyhlášený výbornou domácí kuchyní. Je ideální zastávkou také pro běžkaře, protože leží přímo u běžeckých tras, jichž je ve Velkých Karlovicích a okolí upravováno téměř 90 kilometrů. Letošní zimu v Galiku zpestří několik gurmánských víkendů s „livem“ vařením, při nichž šéfkuchař Miroslav Milučký vybrané pokrmy připraví přímo před zraky hostů. Například o prvním únorovém víkendu můžete ochutnat Valašské speciality.
Pro rodiny s dětmi je jako stvořená sjezdovka Horal u hotelu Horal díky malé náročnosti i množství doprovodných aktivit. Funguje tu lyžařská Tygří školka, snowtubing, sáňkařská louka nebo kluziště. V sousedním hotelu Horal pak můžete zajít do relaxačního centra Wellness Horal s termálními bazény se slanou vodou vyhřívanou na 36°C, saunovým světem, kardio fitness a nabídkou exotických masáží. S vybranými skipasy díky akci „Lyžuj a plav“ získáte hodinový vstup do bazénů zdarma.
Po sportování a relaxaci určitě přijde vhod gastronomická nabídka Valašské hospůdky hotelu Horal. Zdejší šéfkuchař Jaroslav Orság jídelní lístek „vyšperkoval“ řadou krajových specialit v moderní úpravě, na jídelníčku nechybí ani zvěřina či jehněčí. Kyselice z Horalu patří podle mnohých k nejlepším v okolí. V jídelníčku je pamatováno i na děti a nechybí ani dětský koutek.
Milovníci vysoké gastronomie by neměli vynechat zážitkovou restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna. Také zdejší šéfkuchař Pavel Václavík preferuje moderní trendy v gastronomii, přičemž nezapomíná na typické valašské recepty a suroviny. Až do konce února Vyhlídka nabízí neobvyklé menu Kouzlo Piemontu, které je inspirováno Itálií a snoubeno s víny přední italské vinařské oblasti Piemont. Od 8. do 28. února můžete také ochutnat menu Valentýnské vábení. Když se v hotelu Lanterna ubytujete, máte degustační menu za zvýhodněnou cenu a také řadu dalších služeb v ceně, třeba neomezený vstup do relaxačních center L-Spa a Wellness Horal. Lanterna je skutečnou oázou klidu a nabízí i různé zvýhodněné pobyty v ceně se skipasem či masáží a to včetně romantických pobytů pro páry.
Využijte také toho, že je Spa hotel Lanterna letos poprvé zapojen do Grand Restaurant Festivalu. Můžete tak vybrané pokrmy ochutnat za zvýhodněné festivalové ceny a ubytovat se v hotelu se slevou 15 procent.
Více na www.valachy.cz
Tip na gastronomické akce
do 28. 2. Kouzlo Piemontu (Vyhlídka – hotel Lanterna)
8. – 10. 2. Co se jedlo na Valašsku (hotel Galik)
8. – 28. 2. Valentýnské vábení (Vyhlídka – hotel Lanterna)
15. – 17. 2. Hrátky s brambory (hotel Galik)
22. – 24. 2. Těstoviny a to ostatní (hotel Galik)
1. – 31. 3. Čtyři vzpomínky na Valašsko (Vyhlídka – hotel Lanterna)
8. – 10. 3. Bílé či červené zelí? aneb Penicilin po Valašsku (hotel Galik)
15. – 17. 3. Není pták jako pták (hotel Galik)
Po celou zimní sezónu – Grilovaná kolena v Gril srubu Razula