Takže medvědí česnek pro Vás oba! Vypadá na první pohled jako listí konvalinek, ale je křehké. Samozřejmě květy má jiné. A co hlavní, proč se jmenuje česnek, protože krásně voní česnekem, když ho trháte. A užitek? Je moc zdravý a nedávno o něm bylo i na Internetu a v televizi. Udělat ho jako listový špenát, je super! A už se do něj nemusí dávat česnek, protože v něm vlastně je.
Receptík: Nakrájí se na malé kousíčky křížem krážem, a dá na usmaženou růžovou cibulku. Zalije vodou, aby byl ponořený, osolí a dusí se, aby byl měkoučký. Pak se usmaží na másle jíška, zalije se mlékem, rozkverlá a zamíchá do tohoto "špenátu". Opepří se, přidá se ještě strouhanka, aby byl dostatečně hustý a může se přidat trochu smetany, ale nemusí. Nakonec se vmíchá žloutek, ale také nemusí. To je jen na vylepšení a pro móc mlsné hubinky. Takže
Vám přeji dobrou chuť při případném sběru!!!! Stojí to za to. Roste v chladnějších místech, tak jako konvalinky. Zdravím!