Italská kuchyně – vyzkoušejte recepty od jezera Garda
Máte rádi italskou kuchyni, ale do Itálie se za ní vydat nemůžete? Vyzkoušejte oblíbené recepty od jezera Garda a s trochou šikovnosti ani nepoznáte, že je nepřipravoval nejlepší italský šéfkuchař. Nezapomeňte se vašimi výtvory pochlubit s hashtagy #gardafood #gardatrentino.
Carne salada s fazolemi
Pro 4 osoby budete potřebovat:
- 600 g carne salada (solené maso), recept naleznete zde.
- 200 g fazolí
- 100 g cibule
- rozmarýn, šalvěj
- extra panenský olivový olej, sůl, pepř
Postup:
Osmažte cibuli nakrájenou na kolečka na oleji, dokud trochu nezměkne. Potom přidejte fazole, šalvěj a rozmarýn (fazole před tím musí být namočeny ve vodě alespoň 12 hodin), přidejte vodu, pepř a sůl a poté vařte, dokud fazole nezměknou. V pánvičce si rozpalte trochu oleje, přidejte na plátky nakrájený Carne Salade a zlehka osmahněte, dokud nezačne měnit barvu, na závěr pokapejte extra panenským olivovým olejem a servírujte s fazolemi.
Kaštanový krém
Pro 12 osob budete potřebovat:
- 300 g kaštanů
- 400 g šlehačky
- 300 g mléka
- 14 g želatiny
- 100 g pudinkového prášku
Postup:
Kaštany mírně povařte v mléce a následně rozmixujte ručním šlehačem, poté si připravte pudinkový krém, přidejte kaštanové pyré a želatinu (namočenou v mléce), smíchejte a zchlaďte. Na závěr vmíchteje šlehačku a naplňte formičky, které máte doma. Před podáváním nechte chladit v lednici alespoň 5 hodin.
Gnocchi se švestkami z Dro
- 1 kg vařených brambor
- 200 g mouky
- 50 g másla
- čerstvé švestky
- 2 vejce
- cukr
- skořice
- špetka soli
Postup:
Rozmačkejte brambory a přidejte moukou, máslo, sůl, vejce a ujistěte se, že vzniklé těsto se dobře spojilo. Umyjte a osušte švestky, vyndejte pecku a místo ní do švestky vložte trochu cukru. Poté zabalte do těsta, tak aby vznikly velké noky. Ty vařte ve vodě několik minut a vyjměte. Až trochu oschnou, ještě horké je obalte v cukru a skořici. Podávejte je přelité rozpuštěným máslem s lístkem šalvěje.
Bigoi s ouklejí
Pro 4 osoby budete potřebovat:
- 400 g špaget n.7
- 50 g šalotky
- 100 g osolených filetů z oukleje
- nasekaný rozmarýn a petrželka
- 20 cl bílého vína
- 130 g extra panenského olivového oleje, pepř a sůl
Postup:
Ze všech ingrediencí si nejprve připravíme omáčku v pánvičce. Na rozpáleném oleji osmahneme šalotku, přidáme filety, rozmarýn, petrželku, vše zjemníme bílým vínem a dochutíme pepřem a necháme probublávat. Špagety si uvaříme ve zvláštním hrnci dle návodu, slijeme vodu a na závěr hotovou omáčku a špagety promícháme.
Další informace: www.gardatrentino.it