Loading...

Okouzlující města Bádenska-Württemberska

Tipy a novinky

Pěší túry po Černém lese a poznávání Bodamského jezera, odpočinek v lázeňském Baden-Badenu a kulturní vyžití nejen v Heidelbergu: existuje tolik důvodů, proč se vydat do Bádenska-Württemberska! Do spolkové země s největším počtem gastronomických hvězd – a také s největším počtem hodin slunečního svitu. Na jihu! Podívejte se na tři města, která stojí za návštěvu a inspirujte se nabídkou ubytování od Deutsche Hospitality.

Město Kostnice, německy Konstanz, leží přímo u Bodamského jezera. Díky své poloze u tohoto krásného jezera, s výhledem na nedaleké švýcarské Alpy, díky historickému centru i nedalekému květinovému ostrovu Mainau je nádhernou a oblíbenou destinací. Kostnice je největší město u Bodamského jezera a pulzující centrum regionu čtyř zemí na úpatí Alp. Krásně se zde snoubí vodní sporty, umění, kultura a zábava. K ostrovu Reichenau a prehistorickým kůlovým obydlím na Bodamském jezeře, které jsou zapsány na seznamu světového dědictví UNESCO, je to jen co by kamenem dohodil. Z Kostnice navíc vyplouvají lodě téměř do všech míst na jezeře. A na krásný květinový ostrov Mainau můžete vyrazit i na kole. Kostnice je známá také jako dějiště koncilu, který na počátku 15. století řešil otázku reformy církve. Byl zde odsouzen a následně upálen mistr Jan Hus.

Stuttgart – město aut, vynikajícího vína, gastronomie i kultury. Stuttgart leží v jedné z největších vinařských oblastí Německa a je tak ideálním místem, kde si můžete vychutnat to nejlepší z regionu. Centru dominuje palácový komplex na náměstí Schlossplatz. Velkolepou sbírku klasického moderního a současného umění najdete v Kunstmuseu a večer si můžete odpočinout na opeře, činohře nebo baletu ve Staatstheater. Nákupy vyřídíte na nákupních třídách Königstraße a Calwer Straße. Pokud budete mít čas, doporučujeme také zoo Wilhelma – jednu z nejkrásnějších zoologicko-botanických zahrad a s přibližně 8 000 zvířaty jednu z druhově nejbohatších zoologických zahrad na světě. A milovníci aut rozhodně nesmí vynechat Muzeum Porsche a Mercedes-Benz muzeum, jediné na světě, které představuje historii automobilového průmyslu v celé její šíři.

Karlsruhe – město ležící mezi Černým lesem, Vogézami a Falckým lesem v Rýnské nížině, je centrem techniky a vědy a sídlem nejvýznamnějších německých soudů. A protože intelektuální klima zde bylo vždy o něco liberálnější, daří se v Karlsruhe obzvlášť dobře také umění a kultuře. Karlsruhe je poměrně mladé město, které bylo založeno teprve v roce 1715, a tak mu chybí středověké uličky jako v jiných německých městech. Bádenský markrabě Karl-Wilhelm nechal navrhnout své vysněné město s velkolepým zámkem uprostřed, od něhož se rozbíhá 32 ulic a uliček připomínajících vějíř slunečních paprsků. Od samého počátku se Karlsruhe prezentovalo jako město bez hradeb, otevřeně tolerantní a liberální. Mimochodem, náměstí Marktplatz s evangelickým kostelem a radnicí je jedním z nejvýraznějších klasicistních souborů v Evropě.

Ať už se však vydáte kamkoliv, základem je kvalitní ubytování. Podívejte se na nabídku hotelů od Deutsche Hospitality, které zaručují pohodlí a špičkovou kvalitu v centrální poloze a zarezervujte si ten ideální pro váš příští city trip. Nyní navíc s letní nabídkou Summer Promotion jako nový nebo stávající člen H Rewards s 30% slevou na pobyt včetně snídaně!

 

Steigenberger Inselhotel Konstanz

Steigenberger Inselhotel Konstanz – místo nadčasové elegance a luxusu, které slibuje nezapomenutelné zážitky u krásného Bodamského jezera. Tento historický hotel se nachází na idylickém ostrově, jen pár kroků od půvabného starého města Kostnice, a nabízí úchvatný výhled na třpytivé vody jezera a majestátní Alpy v pozadí.

Pečlivě zrestaurovaná fasáda bývalého dominikánského kláštera a elegantní pokoje a apartmá jsou vybaveny veškerým komfortem, který potřebujete pro luxusní pobyt. Odpočiňte si v pohodlné posteli, vychutnejte si výhled na jezero nebo staré město a nechte se hýčkat přátelským a pozorným personálem.

Hotel nabízí jedinečné kulinářské zážitky, které potěší vaše chuťové pohárky. V restauraci se podávají ty nejlepší regionální a mezinárodní pokrmy připravené talentovanými šéfkuchaři. Uvolněná atmosféra baru zve k odpočinku u osvěžujících nápojů a lahodného občerstvení.

Bezkonkurenční je také poloha hotelu. Projděte se po promenádě na břehu jezera, prozkoumejte úzké uličky starého města a navštivte historické památky, jako je katedrála v Kostnici nebo budova Rady.

Ať už plánujete romantickou krátkou dovolenou, služební cestu nebo poznávání Bodamského jezera – Steigenberger Inselhotel Konstanz nabízí vše, co potřebujete, aby byl váš pobyt nezapomenutelný. Užijte si jedinečnou kombinaci historické atmosféry, moderního luxusu a okouzlující kulisy Bodamského jezera.

Více informací o hotelu: Steigenberger Inselhotel - Konstanz | H Rewards

Steigenberger Graf Zeppelin Stuttgart

Steigenberger Graf Zeppelin Stuttgart se nachází přímo naproti památkově chráněnému hlavnímu nádraží ve Stuttgartu. Díky centrální poloze dělí hosty tohoto luxusního hotelu od centra a známých památek jen několik minut.

Působivá vstupní hala zaujme stylovou atmosférou a vřelým personálem. Hotel Steigenberger Graf Zeppelin se vyznačuje nadčasovou elegancí v kombinaci s moderním vybavením.

Hotelové pokoje a apartmá jsou vkusně zařízeny a vybaveny vším, co potřebujete pro pohodlný pobyt. Užijte si luxus vynikajících služeb, bezplatného Wi-Fi připojení, dobře zásobeného minibaru a mnoho dalšího.

Hotelové wellness centrum vybavené saunami a fitness centrem vybízí k relaxaci a odpočinku. Zde si můžete odpočinout po náročném dni ve městě a načerpat novou energii.

Steigenberger Graf Zeppelin je také ideálním místem pro služební cesty, protože má moderní konferenční prostory. Můžete zde pořádat schůzky a akce, při kterých vám pomůže profesionální tým pro pořádání akcí.

Během pobytu v hotelu Steigenberger Graf Zeppelin budete mít příležitost prozkoumat fascinující město Stuttgart. Navštivte působivé památky, jako je zámek Neue Schloss, Státní galerie nebo Muzeum Porsche. V bezprostřední blízkosti hotelu se nacházejí také exkluzivní nákupní možnosti a živá kulturní čtvrť města.

Více informací o hotelu: Steigenberger Graf Zeppelin - Stuttgart | H Rewards

Jaz in the City Stuttgart

Chcete zažít vzrušující a nezapomenutelný pobyt ve Stuttgartu? Pak by měl být Jaz in the City Stuttgart na prvním místě vašeho seznamu! Hotel nabízí jedinečnou a dynamickou atmosféru, která vás bude inspirovat od samého počátku.

Jaz in the City Stuttgart je nejen místem k přespání, ale také živým místem setkávání milovníků hudby a kultury. Hotel je známý svým hudebním zaměřením a ve svém stylovém salónku pravidelně nabízí akce s živou hudbou a DJ sety. Můžete se zde dát do řeči s ostatními hosty z celého světa a zažít živou stuttgartskou hudební scénu.

Hotelové pokoje jsou moderní a pohodlné a nabízejí vše, co potřebujete pro příjemný pobyt. Pro tu správnou atmosféru jsou pokoje vybaveny také vlastním bezdrátovým reproduktorem.

Díky skvělé poloze hotelu přímo v centru města, v blízkosti nejoblíbenějších památek, nákupních ulic a restaurací, se pěšky dostanete k řadě zajímavých míst, například k Muzeu Mercedes-Benz, Státní galerii nebo náměstí Schlossplatz.

Dalším plusem hotelu Jaz in the City je vynikající kulinářská nabídka. Vlastní hotelová restaurace vás bude rozmazlovat regionálními i mezinárodními specialitami. Vychutnejte si lahodné pokrmy a poznejte rozmanitost stuttgartské kuchyně.

Ideálním místem k odpočinku během vlahých letních večerů je střešní terasa. Vychutnejte si pár drinků se západem slunce v pozadí a zakončete den pohodovými rytmy.

Kromě toho hotel nabízí moderní konferenční a společenské místnosti, které jsou ideální pro obchodní jednání nebo soukromé oslavy.

Pokud tedy hledáte jedinečný a živý hotelový zážitek ve Stuttgartu, nenechte si ujít Jaz in the City. Můžete si zde vychutnat hudbu, kulturu, pohodlí a vynikající polohu v jednom balíčku. Rezervujte si svůj pokoj ještě dnes a těšte se na nezapomenutelný pobyt ve Stuttgartu!

Více informací o hotelu: Jaz in the City Stuttgart | H Rewards

IntercityHotel Karlsruhe

IntercityHotel Karlsruhe – ideální místo pro příjemný a relaxační pobyt v Karlsruhe!

Hotel byl nově otevřen v červenci 2023 a má ideální polohu jen pár kroků od hlavního vlakového nádraží, což z něj činí ideální základnu pro poznávání fascinujícího okolí. Ať už cestujete služebně, nebo za zábavou, IntercityHotel Karlsruhe nabízí ideální komfort a vybavení, po kterém toužíte.

 

Moderně zařízené pokoje lákají k odpočinku a jsou vybaveny vším, co potřebujete pro příjemný pobyt. Ve všech prostorách hotelu je samozřejmě k dispozici Wi-Fi zdarma, takže můžete být neustále ve spojení se světem.

Jako speciální vychytávku nabízíme našim hostům bezplatnou jízdenku FreeCityTicket, která vám umožní využívat veřejnou dopravu v Karlsruhe zdarma. Díky tomu můžete pohodlně navštívit řadu památek, jako je majestátní zámek Karlsruhe, působivá zoologická zahrada nebo rozmanité umělecké expozice v městských muzeích.

Těšíme se, že vás budeme moci přivítat v IntercityHotelu Karlsruhe a zajistit vám nezapomenutelný pobyt. Ponořte se do fascinující atmosféry města a nechte se hýčkat naším hotelem!

Více informací o hotelu: IntercityHotel Karlsruhe | H Rewards

Poslední aktualizace: 22.8.2023
Okouzlující města Bádenska-Württemberska na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Okouzlující města Bádenska-Württemberska

Cannstatter Wasen ve Stuttgartu
Cannstatter Wasen ve Stuttgartu
Tipy na výlet
Tato slavnost nás zavede do hlavního města německé spolkové země Bádenska-Württemberska Sttutgartu. Město leží na řece Neckar v…
4.2km
více »
Webkamera - Stuttgart Airport
Webkamera - Stuttgart Airport
WebKamera
Letiště Stuttgart je sedmým nejvýznamnějším leteckým přístavem v celém Německu a…
4.2km
více »
Webkamera - Stuttgart Panorama
Webkamera - Stuttgart Panorama
WebKamera
Stuttgart je hlavním městem spolkové země Bádensko-Württembersko, ležící…
4.2km
více »
Webkamera - Stuttgart Universität
Webkamera - Stuttgart Universität
WebKamera
Pohled na areál Univerzity ve Stuttgartu. Web univerzity: www.uni…
4.2km
více »
Vinařské slavnosti v Německu
Vinařské slavnosti v Německu
Tipy na výlet
Jako je rozmanitá kulinářská tradice v Německu, stejně tak je…
4.2km
více »
Kriegsbergturm
Kriegsbergturm
Rozhledna
Kriegsberturm   GPS : N:48°78.761  E: 9°17.358 …
5.4km
více »
Letiště Stuttgart / Echterdingen
Letiště Stuttgart / Echterdingen
Letiště
Letiště Echterdingen (STR) spadá pod město Stu…
6km
více »
Mercedes Benz muzeum - Stuttgart
Mercedes Benz muzeum - Stuttgart
Tipy na výlet
Na devíti patrech a rozloze 16 500 m2 se v německém městě Stuttgart nachází okolo 1 500 výstavních exponátů. Mercedes-Ben…
6.3km
více »
Wilhelma - Zoo a Botanická zahrada Stuttgart
Wilhelma - Zoo a Botanická zahrada Stuttgart
ZOO
Zoo a Botanická zahrada Wilhelma se nachází na kraji města Stuttgart, hlavní město spolkové země Baden - Württembersko. Historie místa, kde se…
7.3km
více »
Jubiläumsturm
Jubiläumsturm
Rozhledna
Jubiläumsturm               V roce 1891 byla  „Společností pro zkrášlení Plochingenu“ postavena dřevěná 12m vysoká rozhledna. Ta byla v roce 1938 stržena a byla nahrazena 14m…
17.9km
více »
Vaihingen an der Enz - Haspelturm (zlodějská věž)
Vaihingen an der Enz - Haspelturm (zlodějská věž)
Drobné památky
Haspelturm neboli zlodějská věž se nachází ve měste Vaihingen an der Enz. Nárožní věž městského opevnění, postavená na počátku 15. století, sloužila jako vězení. Cívka, kterou byli vězni slaňováni do 8…
27.2km
více »
Vaihingen an der Enz
Vaihingen an der Enz
Město
Vaihingen an der Enz je město v Bádensku-Württembersku, které se rozkládá…
27.3km
více »
Vaihingen an der Enz a Evangelický městský kostel
Vaihingen an der Enz a Evangelický městský kostel
Kostel
Tento kostel je hlavním kostelem ve městě Vaihingen an der Enz a také sídlem děkana. Původní kaple v románsko-gotickém slohu je zmín…
27.4km
více »
Zámek Kaltenstein (hrad Vaihingen)
Zámek Kaltenstein (hrad Vaihingen)
Zámek
Zámek Kaltenstein se nachází ve městě Vaihingen an der Enz v Bádensku…
27.7km
více »
Wasserfallsteig
Wasserfallsteig
Trasa
Cesta k Uracher Wasserfall není náročná a pohled na vodopád je…
31.3km
více »
Bad Urach
Bad Urach
Město
Město má několik tras, které jsou popsány na informačních tabulích. Velice zajímavý je Markplatzt. K vidění na náměstí je Radnice - Lékárna (pochází…
31.5km
více »
Rozhledna “Der Reinhold-Maier-Turm”
Rozhledna “Der Reinhold-Maier-Turm”
Rozhledna
Rozhledna “Der Reinhold-Maier-Turm”    Pozice: N 48°46.263, E 9°38.466 Země: Baden- Württemberg Kraj: Börtlingen Město: Breech …
33.3km
více »
Rozhledna "LUFTIKUS"
Rozhledna "LUFTIKUS"
Rozhledna
Pozice: 48°43.807 N 009°39.144 E Země: Baden- Württemberg Kraj: Göppingen Město: Rechberghausen Výška: 12,5m Šířka: cca 4,5m …
33.9km
více »
Heilbronn – kostel sv. Kiliána  (Kilianskirche)
Heilbronn – kostel sv. Kiliána (Kilianskirche)
Kostel
Monumentální pozdně gotický chrám, zasvěcený würzburgskému…
44.7km
více »
Prosluněná Provence potřetí 7 (provensálské rozloučení a německý epilog v Heilbronnu)
Prosluněná Provence potřetí 7 (provensálské rozloučení a německý epilog v Heilbronnu)
Cestopisy
Ani večerní hudební dýchánek nic nezměnil na našem plánovaném - a…
44.8km
více »
zavřít reklamu