Valašský šenk a Hotel Ogar v Pozlovicích u Luhačovic
Turistické cíle • Památky a muzea • Dům, budova
Ubytování s možností stravování se vám nabízí na JV Moravy v největších moravských lázních - Luhačovice, v Pozlovicích, kde ve středu městečka najdete Valašský šenk s Hotelem Ogar. Najdete v něm možnost využití relaxační, masáže, a tak zde zažijete něco příjemného a po pročištění organismu lze navštívit hotelovou Finskou saunu. Vhod přijde i vířivá vana pro uvolnění stuhlých svalů a úlevě bolesti zad, a tak se aspoń na čas zbavíte starostí a stresů. Všechny pokoje k ubytování mají vlastní vanu nebo sprchový kout s wc, TV, SAT. Hotel Ogar pořádá kulturní program v rámci festivalů Kulturní léto a Hudební doteky, je vhodný pro pořádání oslav a jiných akcí. Prostředí Valašského šenku, který je součástí hotelu je vhodné kromě stravování pro pořádání svatebních hostin, společenské události, akce.
Ochutnáte v něm jídla valašské i mezinárodní kuchyně. Málokdo z hostů odolá nabídce jídelníčku a menu. Ochutnáte zde pravou valašskou kyselicu, tradiční zelnou polévku. Oblíbenou sladkostí je moučník - smažené jablko v testíčku s tvarohem a karamelem. Kdo by si nechal ujít například Valašskou kapsu - chutný bramborák plněný směsí kuřecího masa, cibule, papriky a žampionů. Tři druhy masíčka s cibulí, špekem, klobásou a pikantní koktejlovou omáčkou s názvem Rožeň Ogar je též lákavý. Další pikantní pochoutkou je Ogarova topénka, Krmbál - Hovězí roštěnka s česnekem a deseti druhy bylinek. Dalším hitem ogarovského jídelníčku je pečené koleno ze sůsedovej svině, je to naložené vepřové zadní s hořticí, křenem, okurkou, zelíčkem, paprikou, česnekem. Jedna porce vážé jedno kilo. Halušky s brynzou a slaninou je tradiční jídlo do každého počasí i režimu. Švih mečem přes kurník a udírnu - špíz z kuřecího masa, uzeniny, slaniny a cibulky. Talíř bači Kubiša je vhodný, pokud máte chuť na něco studeného, podává se na desce s několika druhy sýra a zeleninou. Nejoblíbenějším jídlem v šenku Ogar je od všeho kůsek z Nedašova dvora, a tak si pochutnáte na čtyřech druzích grilovaného masíčka, jako příloha je rýže, hranolky nebo bramboráčky. Pečená husa je zde také oblíbený valašský pokrm. Lahodný šrútek slivama plněný je dobrá pochoutka - zavinutá vepřová panenka - plněná sušenými švestkami, medem a směsí koření je to pikantní grilované papání. Ve zdejším jídelníčku nechybí ani ryba - pstruh na mandlích. Dobrůtka, která má původ v Polsku a stala se tradičním jídlem Valašského šenku - Horalaská specialita s pirohem, je to beskydská polévka, vývar z červené řepy a uzeného masa, podávaná s pirohem plněným uzeným. Další sladká dobrota - Pěry s ořechama, jsou to plněné taštičky opraženými ořechy. Láka i nafutrované kuřecko mandlovou nádivkou, je plněné orestovanými mandlemi se zeleninou, kterou si vyberete. Král v županu je bezmasé jídlo smažený hermelín v bramboráku, stejně chutné jako spousta jiného jídla z nabídky Valašského šenku Ogar v Pozlovicích.