Loading...
Turistické cíle • Vinařský cíl
Novému vinnému baru v pražském Karlíně se podařilo to, co je stále složitější: Přijít s něčím novým a zajímavým. Při vstupu zaujme řešení interiéru, který dovedně skloubil tradiční moravský sklípek s moderními, čistými a minimalistickými prvky. Není divu, že autoři návrhu interiéru studio Collarch, získali cenu v architektonické soutěži. Ochutnat je možno více než 60 lahví po sklence z několika koštomatů, které zákazník obsluhuje sám po nabití čipové karty. Výběr vín v koštomatech považuji za dobře promyšlený. Umožňuje srovnávat např. stejné odrůdy z různých zemí, či vína se společným charakterem (aromatická, autentická apod.). Zákazník navíc dostane doporučené "cesty", kudy by se mohl v degustacích ubírat. Převažují vína zahraniční, ale i ta tuzemská mají důstojné zastoupení. (autorka fotografií - Karolína Matušková).