TURISTIKU PODPORUJÍ
61 567 turistů a cestovatelů
112 330 výletů, turistických cílů, tras a cestopisů
1 400 039,- odměny za články

Hospůdka "U dvou Borovic"Choustníkovo Hradiště - diskuse

Přidat příspěvek do diskuse

Email se nezobrazí.
  • turista
    Vanda Rybná
    Hospůdka U Jiříkova Vidění
    14.3.2017 9:45
    To, že se mám varovat podniků, které mají zdrobněliny v názvu, už vím. To, že se první dojem většinou nemýlí, vím také. Ale hlad je hlad a když mocně zavelel, Hospůdka u Dvou Borovic byla, jak se říká, po ruce. Vím, že moje představa o kvalitním podniku se často diametrálně liší od představ většinové populace, zpětně mě o tom přesvědčily nejen některé recenze na těchto stránkách, ale i množství aut parkujících u Hospůdky a poměrně nacpaný lokál. Zařízení se nachází patrně v rodinném domě, kde majitel i bydlí, bohužel dojem, že jste se omylem vloupali někomu do obýváku, vás neopustí po celou dobu pobytu. Nejprve vás uvítá zkrabatělý jídelní lístek, pamatující loňská letní vedra ve vitrínce na plotě, předzahrádka dává znát, že je na ní možno užít mnoho zábavy, avšak špinavý osiřelý plastový stolek smutně zaklíněný o zděný bar svědčí o tom, že zábava se konala naposledy loni na podzim. Vchod do zařízení je ozdoben olezlým závěsem z těžké látky, tak příznačným pro pivnice nejnižší kategorie, koberec ve vchodu si s ním co do čistoty a reprezentativnosti nezadá. Utlumila jsem lehkou paniku, která mě přepadla, snobsky stáhla chřípí nad pachem přepáleného tuku a nechala se ukolébat předpokladem, že v tak plné hospodě přece musejí dobře vařit, takže hrdost stranou. Po letmém prohlédnutí rozsáhlého jídelního lístku, který obsahoval různé skvosty včetně kuřecích prsou s broskví a šlehačkou, jsme krátce zaváhali u restovaných jater, ale nakonec (Gott sei dank!) zakotvili u poměrně bezpečného a naprosto blbovzdorného vepřového pepřového steaku se smetanovou omáčkou a americkými brambory. Po předání objednávky velmi sympatické servírce již zbyl čas na obhlédnutí zdejšího prostředí a ohodnocení kreativity majitelů. Oheň v krbu příjemně sálal a teplý vzduch olizoval zčernalé zdi a strop. Jedna ze stěn byla nostalgicky obepnuta od země až po strop větví s umělým asi břečťanem, kterýžto atribut restaurací devadesátých let jistě kvitují alergici, na umělých kytkách se toho udrží. Parapety oken byly obsypané hračkami různého stupně opotřebení a oslintanosti od dětských návštěvníků, dojem zaprášené půdy ovšem zcela přehlušila přítomnost rohové sedací soupravy a dvou asi půlmetru vysokých slaměných králíků, jejichž autor si patrně v záchvatu tvořivosti nevšiml, že jim vtiskl šílený hororový výraz. Snažila jsem se jejich hladovým pohledům vyhýbat a v poměrně dobrém čase jsem se všichni dočkali objednané krmě. Překvapení se nekonalo, steak nebyl steak, ale prostě rozklepaný plátek krkovice, omáčka nebyla smetanová, ale prostě jen moučná, americké brambory prometly friťák, ve kterém se olej měnil nejspíš před měsícem. Samotné maso nemělo absolutně žádnou chuť, neklamné znamení, že si dlouhé týdny odpočinulo v mrazáku před tím, než nastoupilo svoji poslední cestu. V životě jsem nenasypala na jídlo v restauraci tolik soli a pepře. Opravdu jsem si ve své naivitě myslela, že na steaku na pepři se nedá nic zkazit. To by ovšem kuchař musel vědět, co se pod tím názvem má na talíři vyskytnout. Kuchař v Hospůdce u Dvou Borovic to buď nevěděl, nebo mu tu bylo jedno, nebo, a to je nejpravděpodobnější varianta i když ta nejsmutnější, je přesvědčen, že takhle SE TO DĚLÁ. V duchu jsem děkovala Bohu, že jsem si na poslední chvíli rozmyslela jako přílohu fazolky se slaninou za 68 Káčé. Zlatý hřeb dorazil v podobě účtenky. Dvě porce tohoto skvostu a dvě kofoly za pouhých 430 Kč vč. DPH. (Naposledy jsem tolik utratila za dvě porce luxusní panenky v Restauraci u Pešíků ve Stolíně). Na účtence byla hezká říkanka, akorát kód z EET jsme nějak nemohli najít. Já vím, je to ode mě ošklivé, ale pokud mají nějaké podniky po zavedení elektronické evidence odpadnout, tak Hospůdka U Dvou Borovic je vlajkovou lodí takových reliktů. Pokud se chcete pobavit a není vám líto peněz, neváhejte tento podnik navštívit. Kofola byla dobrá. A dostali jsme lízátko. Navštíveno v březnu 2017
  • turista
    Roman
    Zajímavá zkušenost
    8.12.2015 22:37
    V hospůdce jsme se zastavili v dobré náladěcestou z Krkonoš, vypadala poměrně útulně, tak jsme zasedli a jali se vybírat z jídelního lístku ve kterém bylo snad 200 jídel na 5 způsobů a přitom nic co by mě zaujalo. Nakonec jsem si objednal Mexickou masovou směs (vepřové, kuřecí a játrové nudličky) s feferonkami, fazolemi a hranolky. Přítelkyně si objednala brynzové halušky (dle servírky domácí) a dvouletému synovi jsme objednali dětskou porci svíčkové s knedlíkem. Po delším čekání mi přinesli objednané jídlo které málem padalo ven z talíře, což nebylo velikostí porce jako takové, ale množstvím "zaručeně čerstvé" zeleninové oblohy ze strouhané mrkve, 2 barev sekaného salátu, hrášku, kukuřice a už ani nevím čeho (vše vyndané buď z plechovek, nebo z mrazáku). Místo hranolek jsem nejdříve myslel že jsem omylem dostal krokety, které v jídelním lístku opravdu byli (což by mi normálně nevadilo)ale jednolo se o jakési kuličky z těsta ve kterém bylo více mouky jak brambor, bez jakékoliv chuti (asi z největšího a nejlevnějšího pytle z Makra) omáčka taky bez chuti, jen z lehkou příchutí kečupu který se kvůli nízkému obsahu rajčat nesmí prodávat jako kečup, po feferonkách ani náznak. No snědl jsem asi třetinu a oblohy ze zeleniny s mnohaletou trvanlivostí jsem se ani nedotkl. Svíčková byla něco mezi pudinkem a krupicovou kaší a to jak vzhledem tak chutí, navíc krásně (mikrovlkově) okarolá, ale jelikož máme dítě u kterého jsme zatím neobjevili nic co by nejedl a navíc má rád jak pudink tak krupičku, tak se jako jediný najedl. Přítelkyně když zahlédla své "halušky" (v oleji plovoucí obří hromada rozblemcaných cucků z jekéhosi moučného těsta) z nějakou snad tvarohovou úplně tekutou šlichnou vydávanou za brynzu a troškou nedosmažené cibulky a přesmažené slaniny, odložila talíř na kraj stolu hned vedle stejným způsobem odložené zapáchající Plzně se špinavou pěnou, s tím že radši bude o hladu. Jediné co jsme platit nemuseli byli netknuté halušky, zaplatili jsme tedy usrknutou vodu z nádobí vydávající se za nejslavnější české pivo, svíčkovou kaši, skoro napůl snědené "mexico", 2 limonády (ty díky uzavření do lahve hned u výrobce byli v pořádku)a hlavně onu slavnou oblohu, kterou si nikdo neobjednal ani nejedl (prý je dávána automaticky každému, kdo si neřekne že ji nechce, že je to napsané v jídeláku). Po ohrazení že musíme platit "pivo" nám bylo zděleno že pivo je normálně hnus a že takový s...y jako je pivo stejně pijou jen d....í češi. Zažil jsem dobré hospody, skvělé hospody, průměrné, horší, špatné, ale tohle fakt ještě ne. I proto poprvé v životě takhle hodnotím restauraci na webu. Je mi totiž opravdu líto těch, kterým by se mohlo stát že by si tam dali něco k jídlu, nebo dokonce i pivo.
  • turista
    Jaroslav Svoboda
    Re: Zakončení dnešního výletu
    29.8.2015 21:49
    Po dnešním nevydařeném výletu z Žírce(dětský den a bylinková zahrádka)a návštěva Braunova betlému(katastrofa jak se stát stará o kulturní památky)jsme chtěli zajít na dobrý oběd. Přemýšleli jsme, zda-li zajet na oběd Na výšinku nad Kocbeří nebo k Dvoum borovicím v Choustníkově hradišti. Bohužel jsme zvolili druhou možnost. Dršťková polévka byla chuťově dobrá, ale konzistence pudinku(zahuštěno bramborovým škrobem, jíškou by se to nestalo).Polévka nám byla nabídnuta s objednávkou nápojů, takže jsme nestačili dočíst jídelní lístek a už jsme ji měli na stole spolu s pečivem a magim, které jsme nežádali, ale 6,-kč nám bylo naúčtováno, aniž jsme ho použili nebo si vzali pečivo. Jako druhé jídlo jsme si objednali Halušky s brynzou a uzeným(výborné) a Kančí guláš s knedlíkem(Chuťově výborné, ale konzistence ta samá jako u polévky, prostě pudink. Nechyběli dva kousky nakládané kapie, dva plátky okurky, cibulka a lžička brusinkové marmelády na kraji talíře -manželka majitele je kreativní, protože vyučený kuchař by to nikdy takto neuvařil a nevydal. Maso jsem nedojedl, protože bylo gumové-chtělo ještě 25 minut dusit a nebylo kuchyňsky upravené. Bylo na něm pořádně tuhého loje, který se měl před úpravou odkrojit a vyhodit, ale to jsou peníze pro majitele, že?) Káva, zmrzlina a hořická trubička byla v pořádku. Cena 446,-kč je přemrštěná, ale na cestu jsme dostali lízátko. Radši bychom si dali slivovičku na cestu!!! Příště zajedeme Na výšinku.
  • turista
    Luboš
    1.9.2014 8:48
    Po návratu z dovolené jsem tento týden navrhl přátelům návštěvu hospůdky "U Dvou borovic" v Choustníkově Hradišti. RECENZE: Hospůdku jsem již v minulosti několikrát navštívil. Kančí guláš jsem si naštěstí nedal... Pominu- li modré oči příjemné servírky, toalety špinavé bez funkčního světla či splachování pisoáru, prostředí restaurace obecně zanedbané. Šokující však pro nás bylo placení, kdy se na nepřehledné účtence několikrát objevilo jakých si 6,- Kč. Na dotaz mi bylo servírkou odpovězeno, že se jedná o pečivo k polévce donesené na stůl, v rámci jídelního lístku (skryté spropitné?). Ano jídelní lístek obsahoval poměrně velké množství informací - pro mne nepotřebných, pečivo jsem si však neobjednal! Pan majitel (majitelka) by se měl(a) možná zamyslet, zda je skrytá informace opravdu tou správnou reklamou této hospůdky. Jediným pozitivem této kdysi příjemné hospůdky je nekuřácké prostředí. Vážení, zklamání, velké zklamání... NEDOPORUČUJI :-).

Přidat příspěvek do diskuse

Email se nezobrazí.

Zpět na příspěvek Hospůdka "U dvou Borovic"Choustníkovo Hradiště