Loading...

Skutečný „Ostrov smyslů“: Ve Zhořelci u Berzdorferského jezera se v létě otevře jedinečný wellness hotel

Tipy a novinky

Výhled z pokojů a restaurace vede přímo na klidnou hladinu jezera Berzdorfer See, v jehož osvěžujících vodách se ochladíte rovnou po sauně. Zní to až příliš krásně, než aby to byla pravda. Přesto již od letošního léta si přesně toto budou užívat hosté „Ostrova smyslů“ – hotelu Insel der Sinne – u saského Zhořelce (Görlitz), nejrozsáhlejší památkové rezervace v Německu. V současnosti získává finální lesk 46 pokojů a apartmánů v přírodním a maritimním designu, jedinečné SPA, konferenční prostory a restaurace See Lounge. Otevření je sice plánováno na léto, ale už nyní si můžete koupit hotelové poukazy a rezervovat si pokoj na termíny od 13.7.! Restaurace bude otevřená od května.

„Vytváříme tu místo, které bude oázou pro duši a naši hosté zde budou mít možnost díky zdravému pohybu, stravě a nejrůznějších procedur najít svou vnitřní rovnováhu,“ říká Ina Lachmann, která se do projektu hotelového a wellness areálu pustila se svým manželem Henrym Hedrichem. Díky poloze přímo u jezera Berzdorfer See, jehož rozloha čítá 960 hektarů a okolo nějž není žádná jiná zástavba, zde budou hosté po celý rok v obklopení divy přírody. Díky skvělé kvalitě vody je zde hojnost ryb a také spousta druhů vodního ptactva. Navíc se na břehu i na hladině jezera nekladou meze sportovním aktivitám. Hotel nabízí rovněž dvě beachvolejbalová hřiště, půjčovnu kol a lodí a v létě také lekce jógy a zvukovou meditaci přímo na pláži.

Hotel je ideálním výchozím bodem pro výlety po okolí: Pouhých deset kilometrů odtud láká k návštěvě historické centrum Zhořelce, které se pyšní 4 000 památkami z období gotiky, renesance, baroka, secese i období založení Německé říše na konci 19. století. Většina z nich již prošla náročnou restaurací. Město pořádá také mnoho kulturních akcí a na své si tu přijdou i rodiny s dětmi. Hostům ubytovaným v hotelu se nabízí rovněž skvělá možnost podnikat výlety do nedalekého Polska i Čech. K výletu láká také oblast Horní Lužice a park knížete Pücklera v Bad Muskau, který je zapsán na Seznamu světového dědictví UNESCO.

„Ostrov smyslů“ ale nadchne nejen díky skvělé poloze u jezera nedaleko Zhořelce. I v samotném hotelu Insel der Sinne vybudovaném s respektem k přírodě rezonuje téma vody: K hladině jezera za okny skvěle ladí barvy v odstínu písku a šedomodré. Všech 46 pokojů a suites se skrze čtyři metry širokou skleněnou stěnu a prostorný balkon přímo dotýká přírody. Pokoje v přízemí mají dokonce přímý přístup k jezeru. Dvoulůžkové pokoje kategorie Stadard-Deluxe o rozloze 40 metrů čtverečních poskytnou i při delším pobytu dostatek prostoru a komfortu pro odpočinek. Wellness-Suites pak překvapí detaily jako je vyhřívaná lavice, koupacím vědrem na balkóně, nebo designovými lehátky. Hosté si skvěle odpočinou také v hotelovém SPA, které nabídne saunu s výhledem na jezero, panoramatickou odpočívárnu a bylinkovou lázeň. K tomu bude navíc k dispozici pestrá nabídka masáží a beauty procedur. K dalšímu zařízení hotelu patří také seminární místnost s kapacitou až 60 účastníků, cvičebna jógy, knihovna nebo místnost s posezením u kamen.

Většina prostor a hotelové SPA jsou přístupné pouze hotelovým hostům. To však neplatí pro restauraci See Lounge: Prosklený pavilon s výhledem na jezero pojme až 120 hostů, kteří si zde pochutnají na lehké, pestré kuchyni s velkým výběrem ryb a vybranými víny. Za dobrého počasí láká k venkovnímu posezení prostorná terasa a koktejlový bar na pláži. Přímo u restaurace je k dispozici také kotviště pro hosty, kteří připlují lodí.

Další informace a rezervace na: www.inseldersinne.de

Adresa a kontakt:

Insel der Sinne

Am See 33
02827 Görlitz
Tel: +49 (0) 35822-5540
hotel@inseldersinne.de

Zdroj: Meeco Communications Service GmbH Dresden

 

Poslední aktualizace: 6.4.2018
Skutečný „Ostrov smyslů“: Ve Zhořelci u Berzdorferského jezera se v létě otevře jedinečný wellness hotel na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí Skutečný „Ostrov smyslů“: Ve Zhořelci u Berzdorferského jezera se v létě otevře jedinečný wellness hotel

Berzdorfer See
Berzdorfer See
Tipy na výlet
Víceméně pouze průzkumná cesta na budoucí rekreační středisko v Německu…
0.6km
více »
Dovolená na pláži hned za hranicemi? S čistou vodou a v oáze klidu.
Dovolená na pláži hned za hranicemi? S čistou vodou a v oáze klidu.
Tipy a novinky
Moře nebo jezero? „See“ v němčině znamená obojí, a ačkoli je Berz…
1.9km
více »
Görlitz-Zhořelec ( Německo-polské město )
Görlitz-Zhořelec ( Německo-polské město )
Město
Görlitz- (Zhořelec)německo-polské město. Při jedné z cest jsem také navštívila město Görlitz-Zhořelec, které je nejvýchodnějším…
2.6km
více »
Horní Lužice
Horní Lužice
Tipy na výlet
Naším cílem je dnes rekreační region Horní Lužice v Sas…
7.1km
více »
Ostritz
Ostritz
Město
Kraj byl na konci stěhování národů, t. j. v 7. století, osídlen…
8.1km
více »
Klášter Marienthal - Ostritz (Německo)
Klášter Marienthal - Ostritz (Německo)
Cestopisy
Klášter Mariethal – Ostritz (Německo).               V jedné z cest…
8.1km
více »
Ves, obec na severu frýdlantského výběžku.
Ves, obec na severu frýdlantského výběžku.
Tipy na výlet
Dostat se v Čechách do míst, kde lišky dávají dobrou noc je skoro nemožné.…
9.8km
více »
Novoroční výstup na Ronov
Novoroční výstup na Ronov
Tipy na výlet
Tradiční novoroční výstup začínáme na hlavním nádraží Č.Lípa (odj…
11km
více »
Frýdlant
Frýdlant
Městečko
Frýdlant leží v Libereckém kraji, severním směrem od města Liberce. Frýdl…
20.5km
více »
zámek Frýdlant
zámek Frýdlant
Tipy na výlet
Zámek Frýdlant , doporučuji jako prostředek automobil, pokud výlet…
20.8km
více »
zavřít reklamu