Loading...

V regionu HOCHsteiermark si přijdou na své lyžaři, gurmáni i milovníci adventních trhů

Tipy a novinky

V regionu HOCHsteiermark si přijdou na své nadšení lyžaři, kteří milují zábavu a zimní aktivity a s požitkem si vychutnávají i přestávky na sjezdovkách: jejich cesty vedou na lyžích do útulných chat, které přitahují hosty regionálními specialitami, nebo pěšky do oceněných luxusních podniků a na adventní trhy. Špičkový nocleh nabízejí od prosince stylové apartmány v horském středisku Alpin Resort v Eisenerzu.

Jen 4 hodiny jízdy autem z Prahy. Zimní ráj HOCHsteiermark, stranou od hektičnosti a stresu, ale zato se spoustou dobrodružství a přírodních zážitků, je téměř na dosah. Milovníci jízdy v hlubokém sběhu, snowboardisté, mistři obloučků i rekreační lyžaři se mohou vyžít v 18 skiareálech v regionu HOCHsteiermark, od Semmeringu přes Stuhleck, Lammeralm a Brunnalm-Hohe Veitsch až po Präbichl.

Zábava a zimní aktivity. Na Präbichlu a na Gemeindealpe Mitterbach si přijdou na své milovníci volných jízd v hlubokém sněhu a snowboardisté. Na lyžařské profesionály čekají špičkově upravené sjezdovky a náročné sjezdové tratě. Napínavé je také potápění pod led na jezeře Grübelsee a lezení na ledu v regionu Erzberg. Na skialpinistické túry se vydávají lyžaři na Veitscher Brunnalm, Aflenzer Bürgeralm a na Mariazeller Bürgeralpe, kde jsou sjezdovky osvětlené až do noci.

Počítat kilometry sjezdovek a užívat si gastronomie. Lyžování s gurmánskými požitky od kuchařů oceněných kuchařskými čepicemi až po hostinské na horské chatě. Dokonce i ten sebenadšenější lyžař musí někdy načerpat energii – chvíle odpočinku na chatě patří ke dni strávenému na lyžích stejně jako skvělý sníh na sjezdovce. V lyžařské oblasti Stuhleck se můžete v panoramatické restauraci W11 nechat hýčkat kuchařem oceněným kuchařskou čepicí, Yvesem Weisangem, a protože dobrého není nikdy dost, můžete se stejně tak zastavit u hostinského Maxe na horské chatě Schwaigerhütte (specialita: čarodějnický kotlík, vydatný „eintopf“) nebo u hostinského Josefa na chatě Friedrichshütte (doporučujeme: buchty a trhanec) – všechna tyto tři kulinářské čerpací stanice se nacházejí přímo na sjezdovce.

Na Niederalplu, což je lyžařská oblast pro rodiny s dětmi, snowboardisty a volnostylaře, to milovníky zimních sportů vábí po sportovním vyžití ve sněhu na vepřovou a na pivo do tradiční chaty Hansi Hütte. Cestou z Niederalplu domů se nabízí návštěva u dalšího nositele kuchařské čepice, Huberta Holzera v Neubergu an der Mürz, který z regionálních ingrediencí kouzlí špičkové kulinářské kreace.

Přestávka v lyžování na sjezdovce. Také mimo sjezdovky čekají na návštěvníky hor nekonečné zimní radovánky. Mimo lyžařské sjezdovky se otevírá eldoráda pro skialpinisty a terén pro volnostylaře všech výkonnostních stupňů. Výborné sněhové podmínky a úžasné terény budí nadšení u skialpinistů. Mimořádnou výzvou jsou legendární, téměř nekonečné svahy Hory Polster v Präbichlu. Srdce sportovců dobývají běžkařské stopy a biatlonistická trať v oblasti Eisenerzer Ramsau.

HOChsteiermark má ovšem v zásobě také bohatou nabídku volnočasových aktivit, a tak návštěvníkům v žádném případě nehrozí, že by v den odpočinku od lyžování trpěli nudou. Atraktivní nabídka sahá od špičkových kulturních akci přes pamětihodnosti až po zážitek při nakupování v centrech měst Leoben, Bruck an der Mur, Kapfenberg nebo Mürzzuschlag.

Unikátní světové oživení v hornickém městě Eisenerz. Nové lyžařské centrum Alpin Resort Eisenerz nabízí od prosince 75 prostorných, supermoderně zařízených apartmánů s výbornými relaxačními zařízeními při špičkovém poměru cen a poskytovaných služeb. Aktivity ve volném čase si hosté vybírají „à la carte“, zcela podle svých individuálních přání a potřeb: skialpinistickou túru na hoře Polster, běžkařskou túru nebo jízdu na saních v Eisenerzer Ramsau, relaxaci v lázeňském centru Asia Spa v Leobenu nebo pohodlnou procházku kolem jezera Leopoldsteinersee.

Seznamovací balíček „Ski-Dream“ v centru Erzberg Alpin Resort:

  • 3 x nocleh v apartmánu
  • 2denní skipas ve skiareálu Präbichl
  • 1 vstup do lázní Vitalbad Eisenerz
  • 1 prohlídka města v Eisenerzu s průvodcem v historickém kostýmu nočního hlídače

Lze objednat od 119 eur za osobu, tel.: +43 3537 20050

info@erzberg-alpin-resort.at, www.erzberg-alpin-resort.at

50 adventních trhů v regionu HOCHsteiermark láká na adventní trasu. Výběr sahá od rozzářených adventních trhů od Mariazellu až po Leoben přes tradiční hornické adventní akce až po lovecký advent v Turnau, nebo vánoční okouzlení v zámku Stockschloss v Trofaiachu.

5 návrhů adventních tras na každý adventní víkend od 21.11. Na první trase od 21. do 22. listopadu se zájemci vypraví na advent do Mariazellu a pak dále na familiární adventní trhy kolem Hochschwabu, jako je krojovaný advent v Etmißlu, nebo na advent v horách ve Wildalpen. Od 28. do 29. listopadu se návštěvníci mohou vydat například na lovecký advent v Turnau. Připravuje se ochutnávka zvěřinových specialit z regionu Hochschwab a také ukázky řemesel v podání mistrů sklářů a kovářů.

Návštěva u horníků. Adventní trasa od 5. do 6. prosince se odehrává ve znamení hornických obyčejů s oslavou sv. Barbory, hornickým adventem a s prohlídkou vedenou průvodcem v kostýmu nočního hlídače po městě betlémů Eisenerzu. Druhý prosincový víkend (12. až 13. prosince) vede adventní trasa do Leobenu, kde je doma Ježíšek a dále na akci vánoční okouzlení na zámku Stockschloss v Trofaiachu. Od 19. do 20. prosince budou účastníci adventní výpravy naslouchat při štýrském adventním zpívání v Kindbergu něžným zvukům mudrců od východu. Celý výletní adventní program doplňují další vánoční trhy s osobitou atmosférou – od Brucku přes Kapfenberg až po Mürzzuschlag.

Víc, víc, víc. Přehled o adventních, alpských lyžařských, běžkařských a čerstvě do sněhu zamilovaných nabídek v regionu HOChsteiermark podávají čtyři brožury, které lze objednat na adrese www.hochsteiermark.at, nebo telefonicky u TRV HOCHsteiermark.

Region HOCHsteiermark se rozkládá od Štýrského Semmeringu až po HOCHschwab a Eisenerzské Alpy a pro jeho horskou krajinu jsou typické temně zelené lesy a tyrkysově modrá voda jezer. Nabídky sahající od sportovně rekreačních aktivit až po adrenalinové sporty v romantické přírodní idyle jsou příslibem duchovní harmonie. HOCHsteiermark se sice stále ještě považuje za tajný tip, ale přitom je tento region svou unikátní horskou technologií zcela na výši doby. Regionální turistický svaz HOCHsteiermark byl založen roku 2007 a zahrnuje nejseverovýchodnější štýrské regiony: Waldheimat-Štýrský Semmering, Kindberg – oblast sadů Mürztaler Streuobstregion, Pogusch – Štýrská romantika, Bruck – Kapfenberg, Leoben – Štýrská železná trasa, údolí plná zážitků Palten - Liesing, okolo pohoří HOCHschwab, oblast Mariazeller Land a přírodní park Mürzer Oberland. V roce 2014 zaznamenal region 828.000 noclehů a 318.000 příjezdů turistů. Většina návštěvníků přijíždí z Německa, Rakouska, Maďarska, Slovenska, Česka a Itálie.

Další informace na adrese:

Tourismusregionalverband HOCHsteiermark, Wiener Straße 46, 8600 Bruck an der Mur, tel.: +43 (0) 3862 55020, tourismus@hochsteiermark.at, www.hochsteiermark.at

Poslední aktualizace: 25.10.2015
V regionu HOCHsteiermark si přijdou na své lyžaři, gurmáni i milovníci adventních trhů na mapě
Autor: Bekmen
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat

Příspěvky z okolí V regionu HOCHsteiermark si přijdou na své lyžaři, gurmáni i milovníci adventních trhů

Ferata Grete Klinger Steig
Ferata Grete Klinger Steig
Tipy na výlet
Úchvatná zajištěná hřebenová cesta Grete Klinger Steig vedoucí  přes…
0.3km
více »
Ferraty Eisenerz
Ferraty Eisenerz
Cestopisy
Poslední teplou a slunečnou neděli jsme vyrazili do…
1.4km
více »
I. část - vrcholy Rakouska
I. část - vrcholy Rakouska
Tipy na výlet
Wildalpen (zdolávání rakouských vrcholů). Gr. Griestein, Ebenstein. Výlet…
15.6km
více »
Salza - rakouská perla na nafukovačkách
Salza - rakouská perla na nafukovačkách
Cestopisy
Úvod Rakousko je nádherná země, jejíž Hory nabízí spoustu sportovního…
15.8km
více »
Vodopády nad řekou Salzou.
Vodopády nad řekou Salzou.
Tipy na výlet
Na pultě turistického infocentra v Mariazell se mezi desítkami turistický…
17.8km
více »
Výstup na Hochtor.
Výstup na Hochtor.
Trasy
Výstup na nejvyšší vrchol Ennstalských Alp, 2369 metrů vysoký Hochtor, je cílem mého krátkého pobytu v těchto krásných horách. Auto nechávám na…
18km
více »
Lyžování v Dolním Rakousku - nezapomenutelné zimní zážitky hned za hranicemi
Lyžování v Dolním Rakousku - nezapomenutelné zimní zážitky hned za hranicemi
Tipy a novinky
Jakmile začnou padat první sněhové vločky, promění se Dolní Rakou…
19.2km
více »
Ennstalské Alpy.
Ennstalské Alpy.
Pohoří
Ennstalské Alpy jsou součástí NP Gesause. Je to…
19.3km
více »
Tamischbachturm
Tamischbachturm
Hora
Tamischbachturm (2035m) je jedna příjemná hora v oblasti Steier.…
19.7km
více »
Wasserlochklamm aneb Salza nejen na raftu
Wasserlochklamm aneb Salza nejen na raftu
Tipy na výlet
Do rakouského kraje Steirmark (Štýrsko) do vesnice Palfau a dál už po svých do kopce podél vodopádů a kaskád Wasserlochklamm. Výstup až nahoru by…
19.9km
více »
Projděte se na rakouský Hochkar - klidně s dětmi
Projděte se na rakouský Hochkar - klidně s dětmi
Tipy na výlet
Jedním z cílů při  naší návštěvě Dolního Rakouska byl i vrchol Hochkar se…
20km
více »
Ennstalské Alpy - horská turistika v Národním parku Gesäuse
Ennstalské Alpy - horská turistika v Národním parku Gesäuse
Cestopisy
Národní park Gesäuse, který je nejmladším rakouským národním park…
20.4km
více »
Gesäuse - vysokohorské údolí
Gesäuse - vysokohorské údolí
Údolí
Údolí Gesäuse se rozprostírá mezi Admontem a Hiefem. Vymlela jej …
21.5km
více »
Dřevěná vodní stezka v údolí Mendlingu
Dřevěná vodní stezka v údolí Mendlingu
Tipy na výlet
Poslední srpnový víkend vyrážíme na jednodenní výlet do Göstlingských Alp. Naším cílem je údolí říčky Mendling, kde je vybudovaná dřevěná stezka. Brz…
22.4km
více »
Lyžujte v Rakousku a Itálii výhodně. Děti do 15 let zdarma.
Lyžujte v Rakousku a Itálii výhodně. Děti do 15 let zdarma.
Tipy a novinky
Každý rok vyráží tisíce lyžařských nadšenců za zimními radovánkam…
25.7km
více »
Výlety s malými dětmi
Výlety s malými dětmi
Tipy a novinky
Léto je v plném proudu, je čas vyrazit na pořádný výlet! S dětmi šijou…
25.7km
více »
Musela zaplatit 1,5 milionu korun za srážku na sjezdovce v Alpách
Musela zaplatit 1,5 milionu korun za srážku na sjezdovce v Alpách
Tipy a novinky
Mezi nejčastější úrazy, které se stávají při zimních sportech,…
25.7km
více »
Après-ski, tak trochu jiný zimní sport
Après-ski, tak trochu jiný zimní sport
Tipy a novinky
Už se nemůžete dočkat vytouženého volna, kdy vyrazíte se svou par…
25.7km
více »
Osm tipů na skvělé lyžování v Rakousku - lyžařská sezóna začala ve velkém stylu
Osm tipů na skvělé lyžování v Rakousku - lyžařská sezóna začala ve velkém stylu
Tipy a novinky
Minulý týden začala ve většině rakouských zimních středisek…
25.7km
více »
BergZeitReise: nejvyšší čas vydat se na hory, na dálkovou turistickou trasu „Od ledovce k vínu“ v regionu HOCHsteiermark
BergZeitReise: nejvyšší čas vydat se na hory, na dálkovou turistickou trasu „Od ledovce k vínu“ v regionu HOCHsteiermark
Tipy a novinky
 BergZeitReise („Cesta časem po horách“) je lákadlem pro pěší tur…
25.8km
více »
zavřít reklamu