Restaurace Šupina a Šupinka
Turistické cíle • Vinařský cíl
Jižní Čechy jsou proslulé díky rybníkům a i místní kuchyně se často odvíjí od ryb, typických pro region. Již přes dvě desetiletí funguje v Třeboni restaurace Šupina a jen o několik let méně její sesterská restaurace Šupinka. Restaurace Šupina a Šupinka nabízejí kapra, candáta, sumce, pstruha, štiku, amura či úhoře. Specialitou jsou kapří hranolky, které patří do rodinného tajemství, které je velmi střežené a zná ho jen úzký kolektiv restaurace Šupina a Šupinka.
K rybím specialitám nabízí restaurace moravská vína z Vinařství Josef Valihrach a Vinařství Gotberg. Nabídka obsahuje i francouzská vína z vinařství Joseph Cattin, červená vína z oblasti Bordeaux či šumivá vína z oblasti Champagne. Zážitek při návštěvě Šupiny, nebo Šupinky patří na Třeboňsku mezi nejsilnější gastronomické zážitky.