TURISTIKU PODPORUJÍ
61 587 turistů a cestovatelů
112 601 výletů, turistických cílů, tras a cestopisů
1 403 036,- odměny za články

ivanforal

Ivan Foral

Příspěvky sleduje: 0 turistů
Počet příspěvků: 51
Počet přečtení příspěvků: 151 258

Příspěvky uživatele ivanforal

Počet příspěvků: 51

Kousek Itálie v Benešově
Kousek Itálie v Benešově
Tipy na výlet
 O tom, že se dá cukrárna dělat tak trochu jinak, jsem se přesvědčil v ITALSKÉ KAVÁRNĚ A CUKRÁRNĚ BENEŠOV. Itálii toto středočeské město sice nepřipomíná – i obj…
více »
Kavárna bez kompromisů aneb „Přepadení v Bílém domě“
Kavárna bez kompromisů aneb „Přepadení v Bílém domě“
Tipy na výlet
Naše přepadovka ve White House Café mě doslova odrovnala. Vzpomenu-li na naši moderovanou případovou studii do světa kavárenských konceptů při GASTRO TOUR 2010 na veletrhu TOP GASTRO, zdaleka jsem nepředpokládal, že se s její praktickou aplikací setkám tak záhy na živo a hlavně v tak čisté podobě. Profesionalita, se kterou se v tomto p…
více »
Duch prvorepublikové kavárny žije - Café Imperial
Duch prvorepublikové kavárny žije - Café Imperial
Tipy na výlet
  Duch prvorepublikové kavárny žije   Café Imperial, velkolepá kavárna v Praze Na Poříčí, evokuje majestát hlavního města z počátku minulého století. Hotel i kavárna byly pos…
více »
Jazz Dock
Jazz Dock
Tipy na výlet
Jazz&Blues•Bar&Café Jedním z nejpozoruhodnějších podniků, které jsem měl možnost v rám-ci sbírání redakčního materiálu navštívit, byl pražský Bar&Café - Jazz Dock. Jak už ze samotného názvu vyplývá, je tento zajímavý klub svým hudebním zaměřením orien…
více »
Dvacetihlavá pivní saň
Dvacetihlavá pivní saň
Tipy na výlet
Pivní království U Prince Miroslava napadla lítá saň v podobě dvacetihlavého draka. Ten ovšem nechrlí ze svých dvaceti hlav žhavý oheň, nýbrž dobře vychlazené pivo.Společnost LINDR – chladící a výčepní te…
více »
Gastronomie na golfu
Gastronomie na golfu
Tipy na výlet
Provozovat gastronomické služby na golfových hřištích není tak jedno-duchá záležitost, jak by se na první pohled zdálo. Provoz restaurace omezuje sezonnost, propojenost či spíše nepropojenost s provozovatele…
více »
Krásné dobré ráno a den plný pohody
Krásné dobré ráno a den plný pohody
Tipy na výlet
V objetí moderní výstavby business center a přilehlých obchodů, rušné křižovatky městské a příměstské Dopravy a s provozovnou KFC nad hlavou stojí  Cafe Restaurant Déjà vu. Cafe v té klasické – třebaže moderní pod…
více »
Duch prvorepublikové kavárny žije - Národní kavárna
Duch prvorepublikové kavárny žije - Národní kavárna
Tipy na výlet
Na přelomu 19. a 20. století byl na rohu ulice Karoliny Světlé a Národní třídy v Praze 1, „Café Imperiál“, kde sedával u okna kavárny hudební skladatel Antonín Dvořák a četl noviny... Ve dvacátých letech byl dům n…
více »
Káva s příchutí exotických rumů
Káva s příchutí exotických rumů
Tipy na výlet
Návštěva baru Casa Havana v pražské Opatovické ulici je výletem do exotických krajů. To alespoň pro ty, kteří si oblíbili stále populárnější kvalitní rum. Když se potom nebudete ostýchat, zeptáte se na něj ochotné obsluhy a necháte si o něm vyprávět, získá si vás nadobro.Nám se poštěstilo, že se nás ujal sám majitel podniku pan Dvořák a spolu s manželkou nám vysvětlili, jak…
více »
Jsem hrdá, když mohu nabízet domácí značku
Jsem hrdá, když mohu nabízet domácí značku
Tipy na výlet
Cafe Restaurant Nostress naleznete v turisticky atraktivní části Prahy 1, na rohu Dušní a ulice V Kolkovně. Leží sice stranou rušné Pařížské ulice, přesto si do této poklidné části hlavního města nach…
více »
Software pro pět hvězdiček
Software pro pět hvězdiček
Tipy na výlet
Bratislavský pětihvězdičkový hotel Albrecht nemá ve své současné podobě příliš dlouhou historii. V nápaditě zrekonstruované budově z 19. století zahájil svou novodobou činnost teprve zhruba před dvěma lety. Navázal na…
více »
CENTRALIZOVANÉ VAŘENÍ, VÝDEJ A TRANSPORT
CENTRALIZOVANÉ VAŘENÍ, VÝDEJ A TRANSPORT
Tipy na výlet
 Menza Co může více charakterizovat gastronomický systém stravování v menze než propracovaný VÝDEJ stravy a dokonalá forma OBJEDNÁVÁNÍ JÍDLA. V případě menzy Jihočesk…
více »
Tak chutná svět v lázních Karlova Studánka aneb KONCEPT PARTNERSTVÍ
Tak chutná svět v lázních Karlova Studánka aneb KONCEPT PARTNERSTVÍ
Tipy na výlet
  Karlova Studánka jsou moderní a ojedinělé přebudované lázně uprostřed krásné jesenické přírody. První zmínky o léčivých pramenech jsou z počátku 18. sto…
více »
Progresivní vinařství,které nepřehlédnete
Progresivní vinařství,které nepřehlédnete
Tipy na výlet
 Při našem prvním setkání s bratry Foltýnovými a prezentací jejich společnosti Vinařství Novosedly VINOFOL nás na první pohled upoutal svěží, moderní design jejich vín. Z degustace a pří…
více »
Změna kuchaře vždy znamená změny v provozu
Změna kuchaře vždy znamená změny v provozu
Tipy na výlet
  Fluktuace lidí se nevyhýbá ani stravovacím provozům. Personál a ostatní pracovníci jsou přitom hlavním pilířem úspěchu daného podniku. V našem příspěvku se zaměříme na možné komplikace při výběru nového kuchaře nebo šéfkuchaře. Jistě všichni z Vás se alespoň jednou setkali s tím, že v daném provozu, ať už je to Restaurace, jídelna nebo…
více »
Za kávou až do oblak
Za kávou až do oblak
Tipy na výlet
  Náš výlet za slovenskou gastronomií by nebyl úplný, kdybychom vynechali návštěvu Lomnického štítu a především kavárny Dedo ve výšce 2634 metry nad mořem. Tedy spíše 2636 metry, neboť poloha kavárny je prý o dva metry nad oficiálním vrcholem nejvýše trvale obydleného místa na Slovensku. Na gastroturistickou výpravu jsme se vypravili na přelomu měsíce července a srpna, tedy v s…
více »
O dvou Mariích v Českém Krumlově
O dvou Mariích v Českém Krumlově
Tipy na výlet
  V meandru Vltavy v krásném jihočeském městě Českém Krumlově jsme se uprostřed dlouhé zimy zastavili v hospůdce U dwau Maryí Na Parkáně. Původně tu stál renesanční jednopat-rový dům z druhé poloviny 16. století přimknutý z vnitřní strany k parkánové hradbě. Později byl rozšířen o přístavbu k vnější straně hradby, a tak se uvnitř domu dnes nachází metr silná parkánová hradební zeď. Při restaurování v roce 1950 byly na fasádě nalezeny dva nástěnné mariánské obrazy, je…
více »
Gastronomie mezi sněženkami a machry
Gastronomie mezi sněženkami a machry
Tipy na výlet
Konečně vyrážím na Hory. Dá-li se tak říkat těm Orlickým, které i místní nazývají Opičí Hory. Ale krása letošní zimy a přejezd úchvatně zasněženého Šerlichu mi dává zapomenout na to, že jsem si zatím nenašel více času na lyže ani na objednání noclehu. Ale můj gastronomický anděl strážný mi „zamluvil“ víkend s lyžařským ku…
více »
Elán a chuť posouvají hranice gastronomie
Elán a chuť posouvají hranice gastronomie
Tipy na výlet
Téma zážitkové gastronomie, kterému se věnujeme v tomto čísle, není doménou pouze hlavního města. Pro mimopražskou návštěvu jsem zvolil podnik, který jsem v rámci krátkého pobytu v Marián…
více »
Maloval bary, kuchyně, personál. A maloval dobře.
Maloval bary, kuchyně, personál. A maloval dobře.
Tipy na výlet
Moje návštěva za gastronomií v ústředí společnosti PPF nebyla první. Když jsem se chtěl krátce po zahájení provozu seznámit s místním gastronomickým konceptem, zjistil jsem, že na tolik zajímavých podnětů jsem si vymezil málo prostoru.Setkání s panem Vratislavem Gregorem bylo totiž jedním z nejinspirativnější…
více »
Šéfkuchař musí být nejen dobrým kuchařem, ale také manažerem
Šéfkuchař musí být nejen dobrým kuchařem, ale také manažerem
Tipy na výlet
Restaurace Allegro v pražském hotelu Four Seasons získala v březnu jako první v České republice hvězdičkuprestižního gastronomického průvodce Michelin. Od loňského srpna ji vede jedenatřicetiletý italský šéfkuchař Andrea Accordi. Po ukončení studia začal pracovat v hotelu Four Seasons v Londýně, poté v italské kuchyni hotelu Regent v Bangkoku a nakonec vedl Restauraci Regatta v hotelu Le…
více »
Výrobky, které jsou na trhu více než 100 let, nemohou jen tak rychle zmizet
Výrobky, které jsou na trhu více než 100 let, nemohou jen tak rychle zmizet
Tipy na výlet
Soukromá česká firma TON, výrobce širokého sortimentu židlí, barových židlí, křesel, stolů, věšáků a zahradního nábytku, je svou produkcí největší v Evropě. Roční produkce dosahující jednoho milionu kusů míří především do zemí Evropské unie, Spojených států amerických, Japonska a Austrálie. Na otázky, kam směřuje vývoj v nábytkářském oboru, nám odpovídal Ing. Milan Dostalík, prodejní a marketingový ředitel, TON, a.s.TON je tradiční výrobce …
více »
Značka Nespresso oslavovala s nejlepší českou gastronomií
Značka Nespresso oslavovala s nejlepší českou gastronomií
Tipy na výlet
Prague Food Festival je oslavou gastronomie, umění šéfkuchařů a producentů jídla a pití. Společnost Nespresso, světový průkopník a špička na trhu v oblasti prvotřídní porcované kávy, stanula po boku těch nejlepších českých šéfkuchařů, aby společně uspokojili i ty nejnáročnější chuťové buňky. Káva Nespresso Grand Cru kvality spolu s de…
více »
STARBUCKS opravdu není kávový fast food
STARBUCKS opravdu není kávový fast food
Tipy na výlet
Americký kávový koncept Starbucks Coffee vstoupil na český trh. Kdo očekával kávu v duchu McDonald‘s musel být překvapen. Starbucks Coffee totiž především podává kávu té nejvyšší kvality. Otevřením kavárny na Malostranském náměstí dokázal, že ctí kulturní hodnoty a tradice českého kavárenství. Hlavní doménou a základem všech kávových nápojů Starbucks jsou pouze ty nejlepší, 100% odrůdy kávy Arabica z vybraných ob…
více »
Noem Arch Restaurant & Design Hotel
Noem Arch Restaurant & Design Hotel
Tipy na výlet
Jste-li gurmán nebo „pouhý“ gastronomický zvědavec lovící nevšední zážitky, je návštěva nového gastronomického konceptu Romana Hadrbolce rozhodně k doporučení. A kde si tento zážitek můžete dopřát…
více »
Nesoutěžíme s poledními menu
Nesoutěžíme s poledními menu
Tipy na výlet
Před nedávnem zrekonstruovaný hotel Sovereign, na nároží ulic Opletalova a Politických vězňů v Praze, se pyšní moderní Restaurací Epicure. Koncept a filozofií podniku nám představil F&B manager Alan Weber a šéfkuchař Pavel Záleský.Na interiéru restaurace i hotelu je poznat citlivá ruka architekta. Pečlivě sladěné světlé barvy, moderní ale nenásilný design ctí ducha budovy a vybízí k příjemnému posezení. Dlouhý bar doplňuje otevřený gril, který je hlavní dominantou jídelny. Poskytuje návštěvníkům pohled na práci kuchaře při finálním zpracování pokrmů,…
více »
Na návštěvě U zlatého korálku
Na návštěvě U zlatého korálku
Tipy na výlet
Kavárna & Galerie U zlatého korálku je hájenstvím Petry Veselé, Mistryně kávy České republiky 2007.Petra se právě vrátila ze svého vystoupení na světovém mistrovství baristů v Kodani (42. místo), a to byl dostatečný d…
více »
Káva je obřad
Káva je obřad
Tipy na výlet
Tak zahajuje Pavel Malena, provozovatel kavárny Coffee Club v brněnských Mendlánkách, svůj každodenní uvítací ceremoniál pro nové hosty. Seznámí vás s druhy káv, popíše jejich správnou přípravu a prozradí, jakou chuť od nich máte očekávat. Trochu to připomíná školení baristů, ale…
více »
Káva je kultura
Káva je kultura
Tipy na výlet
Když naše paradesantní kávová jednotka zaparkovala na jihlavském náměstí s úmyslem přepadnout nějakou místní kavárnu, pomocí internetu padla volba na Cafe Etage.Příčinou tohoto rozhodnutí byl fakt, že nás zaujala nabídka kulturních programů na jejich stránkách. Volba kavárny byla správná nejen proto, že jsme seděli na lavičce hned vedle, ale také ná…
více »
Pivovar Klášter
Pivovar Klášter
Tipy na výlet
Pivovar Klášter dostal své jméno podle kláštera řádu cisterciáků, který byl založen ve druhé polovině 12. století, nejspíš už v roce 1177. Velkolepý klášter tehdy patřil …
více »
stránka 1 z 2

zpět na profil uživatele ivanforal